2019
Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – στραπατσάδα !

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – στραπατσάδα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Ένα γευστικότατο και χορταστικό πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα.

Υλικά

4-5 αυγά

2 ώριμες ντομάτες (ή κονσέρβα χοντροκομμένες)

1 κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

200 γραμμάρια σκληρή φέτα (κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου)

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε (τηγανίζουμε) ελαφρά για 2-3 λεπτά (με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά της.

Σπάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, ελαφρά, υπολογίζοντας και την αλμύρα της φέτας.

Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε ένα τελευταίο ελαφρό ανακάτεμα.

Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμάκι και λευκό κρασάκι ή ρετσίνα, κατά προτίμηση Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button