Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Τας κεμπάπ με πουρέ (ή ρύζι)

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Τας κεμπάπ με πουρέ πατάτας (ή ρύζι)

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Κρέας 1 κιλό για τασκεμπάπ

1 κονσέρβα κονκασέ

1 κουταλιά πελτέ (σάλτσα) ντομάτας

Πουρέ πατάτας

Μαύρο πιπέρι

5-6 δαφνόφυλλα

4-5 μπύρες

Φέτα καλαθάκι Λήμνου

Μπρούσικο κρασί Λήμνου

 

Ζητάμε απ’ τον κρεοπώλη κρέας για τας κεμπάπ, και να μας το  κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια  (ή αν έχουμε κατάλληλο μαχαίρι στο σπίτι το κόβουμε εμείς).

Σε κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο μισοτηγανίζουμε το κρέας, και το βάζουμε σε ταψί ή πήλινο.

Προσθέτουμε 1 κονσέρβα κονκασέ (ή 2-3 τομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες),  μία κουταλιά σάλτσα τομάτας, 5-6 δαφνόφυλλα, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι, και τελευταία βάζουμε μπύρα μέχρι τα  σκεπάσει.

Σιγοψήνονται σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιούν το ζουμί τους.

Χωριστά ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας.

Συνοδεύονται με τυρί φέτα Λήμνου και κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button