Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – τηγανίτες με γιαούρτι

Τι θα φάμε σήμερα – τηγανίτες με γιαούρτι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. ‏γιαούρτι

3 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

2 ‏αυγά

1/4 ποτηριού του νερού ‏ηλιέλαιο

1 1/2 φλιτζ. ‏αλεύρι

1 κ.γ. ‏αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι, πατάτε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχετε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορείτε να ακουμπάτε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζετε 1-2 φορές και είναι έτοιμες!

Εννοείται ότι το γιαούρτι είναι ολόπαχο παραδοσιακό πρόβειο Λήμνου.

Μπορείτε να τις συνοδεύετε – όπως και τα περισσότερα φαγητά – με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, παγωμένη βυσσινάδα Αχιλλαδέλη.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button