Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – τραχανόπιτα

Τι θα φάμε σήμερα – τραχανόπιτα

 Ο τραχανάς εκτός από χειμερινή σούπα γίνεται επίσης πολύ νόστιμη και θρεπτική θερινή πίτα.

ΥΛΙΚΑ

τραχανάς (γλυκός, ξινός, σταρένιος, ότι να ‘ναι)
γάλα
αυγά
τυρί καλαθάκι Λήμνου

ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι, λίγη πάπρικα

τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον τραχανά, τον περιχύνουμε με το γάλα να σκεπαστεί καλά.
Τον αφήνουμε στην ησυχία του να ρουφήξει το γάλα.

Όταν το γάλα έχει σχεδόν απορροφηθεί – δεν θα πάρει περισσότερο από μισή ώρα – προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί καλαθάκι χοντροτριμμένο και άλλα τυριά αν έχουμε στο ψυγείο, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και την πάπρικα.

Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί.
Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αδειάζουμε το μείγμα του τραχανά.
Σκορπίζουμε κομματάκια φρέσκο βούτυρο στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, ανάλογα με τον φούρνο μας.

Συνοδεύεται με ένα ποτήρι λεμονάδα ή άλλο αναψυκτικό (πορτοκαλάδα, γκαζόζα, μπυράλ) Κουκουλήθρα Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button