Περιοδικό

Τηλεψάρεμα και τηλεγάμοι

Τηλεψάρεμα και τηλεγάμοι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Μετά την τηλεδιάσκεψη (μέσω Skype), τα τηλεμαθήματα (για να μη χαθεί η σχολική χρονιά), την ρομποτική ιατρική, ήλθε η ώρα και για το τηλεψάρεμα.

Όπως ανήγγειλε χτες και ο πρωθυπουργός μας στην τηλεσυνέντευξη του στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι CNN, οι Έλληνες πρωτοπορούν και πάλι στην νέα ψηφιακή εποχή με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερασιτέχνες ψαράδες, μέχρι νεωτέρας, θα ψαρεύουν χρησιμοποιώντας τα drones. Έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες στα κατά τόπους λιμεναρχεία και με κατεπείγουσες διευκρινιστικές εγκυκλίους ορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες, ανάλογα με τον τρόπο του ψαρέματος, π.χ. καθετή, συρτή, τσαπαρί, παραγάδι, με φελό, με πολυάγκιστρο κλπ.

Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, από το μπαλκόνι του σπιτιού τους θα δολώνουν την πετονιά και θα την στερεώνουν στο κάτω μέρος του drone (όπως περίπου στα πυροσβεστικά ελικόπτερα κρέμεται το παλαμάρι με τον κάδο του νερού), και με το τηλεχειριστήριο θα το τηλεκατευθύνουν στον ψαρότοπο.

Όσο για τους τηλεγάμους, η τελετή θα πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη (σε στενό κύκλο, με απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων ο ένας απ’ τον άλλον, με έναν το πολύ ψάλτη) και τηλεδήλωση. Παραδείγματος χάριν:

“Τηλέμαχε, δέχεσαι την Ελένη ως νόμιμον σύζυγον σου;”

Ναι, δέχομαι.

Θα την αγαπάς και θα την τιμάς, σε ευτυχία και σε δυστυχία, σε χαρά ή σε πανδημία;”  κλπ. κλπ.

Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει ακόμα η τεχνολογία στην νέα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button