Λήμνος

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ CINEΜΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ CINEΜΑΘΕΙΑ  ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ειδική τιμητική διάκριση “για την ανάδειξη της σχέσης που έχει η νεώτερη ιστορία της Λήμνου με την εμβληματική μορφή του Γιάννη Ρίτσου” έλαβε το Γυμνάσιο Μουδρου κατά τη 2η ημέρα του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Βορείου Αιγαίου Cineμαθεια από την κριτική επιτροπή των ταινιών ντοκιμαντέρ Γυμνασίων για το ντοκιμαντέρ του «Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος» , ένα οδοιπορικό στο Κοντοπούλι της Λήμνου που υπήρξε τόπος εξορίας πολλών σπουδαίων μορφών του πνεύματος και του πολιτισμού κατά τη μετεμφυλιακη περίοδο, με έμφαση στο Γιάννη Ρίτσο.  Το βραβείο παρέλαβαν οι μαθήτριες Λυμπέρη Μαρία, Μπουργάνη Άννα και Στενού Σταυρούλα-Μαρία που βρέθηκαν στη Χίο με τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου κ. Παπαπαναγιώτου Μαρίας και της εκπαιδευτικού κ. Βράνα Τριανταφυλλιάς, οι οποίες είχαν την επιμέλεια του ντοκιμαντέρ.

Ευχαριστούμε  για τη διοργάνωση του φεστιβάλ τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και ιδιαίτερα την κ. Τσιροπινά Στέλλα, ψυχή του Φεστιβάλ, όπως και τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Χίου, κ. Βλυσίδου.

Τέτοιοι θεσμοί μετουσιώνουν τη γνώση σε δημιουργία και δίνουν την ευκαιρία σε όλους να κεντήσουν το δέντρο της μνήμης και να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορία και τον πολιτισμό ενός τόπου προβάλλοντάς τον μάλιστα σε πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης,  ευχαριστούμε θερμά  το Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη και τη Hellenic Sea Ways για την κάλυψη των εισιτηρίων μετάβασης της αντιπροσωπίας του Γυμνασίου Μούδρου στη Χίο.

                                                                                Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου

                                                                                                        ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Το ντοκιμαντέρ μας μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=9jWZ8x6jrws&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1NsEZRm0j8eZ1Svq3QRp94x1V2V6yR9Br0tIEbKI4llQf1kaMF9VVwbW8&app=desktop

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button