Επίκαιρα

Την ερχόμενη Δευτέρα 1/6 ανοίγουν πάλι τα Δημοτικά Σχολεία

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν πάλι τα Δημοτικά Σχολεία

Επιμέλεια, Θ. Δημητριάδης

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 26 Ιουνίου, δηλαδή για δύο επιπλέον εβδομάδες από τον αρχικό προγραμματισμό. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το διάστημα, η ύλη που θα καλυφθεί δεν θα μπορέσει να καλύψει όλο το «χαμένο έδαφος». Γι’ αυτό η πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς τον  Σεπτέμβρη θεωρείται δεδομένη και το μόνο που μένει είναι να οριστεί η ακριβής ημερομηνία. Τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται πως είχε πέσει στο τραπέζι και η πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Σεπτέμβρη, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε καθώς ενέχει πολλά προβλήματα, που σχετίζονται τόσο με τον εσωτερικό τουρισμό όσο και τη γενικότερη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά όχι πριν τον Σεπτέμβρη, το πιθανότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να κερδίσουν οι μαθητές άλλες δύο εβδομάδες μαθημάτων και να μπορέσει να ολοκληρωθεί η κάλυψη της ύλης.

Και η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόωρο άνοιγμα των δημοτικών τον Σεπτέμβρη και ζήτησε τα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία.

Ορισμένοι γονείς πάντως και παρά τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν από τους επιστήμονες συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί για την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα.

βασικός προβληματισμός πριν από την επανεκκίνηση ήταν οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γινόταν η επάνοδος. Το βασικό θέμα που απασχολεί τους γονείς είναι η καθαριότητα και η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, επειδή όλο το προσωπικό καθαριότητας έχει μετακινηθεί με ευθύνη των δήμων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις.
Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν από τον ΕΟΔΥ συγκεκριμένες οδηγίες στα σχολεία για τα μέτρα προστασίας μαθητών και δασκάλων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνέταξε ήδη έναν χρήσιμο οδηγό πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Τρία πράγματα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα: Απόσταση, καθαρά χέρια και μάσκα.

 «Απόσταση: Δε θα πρέπει να έρχεστε ο ένας κοντά στον άλλο. Αν πρόκειται να βήξετε ή να φταρνιστείτε, απομακρυνθείτε από τους άλλους συμμαθητές σας και καλύψετε το στόμα σας και τη μύτη σας με τον αγκώνα όχι με την παλάμη σας.

Καθαρά χέρια: Θα πρέπει να πλένετε συχνά και σωστά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή να τα καθαρίζετε με απολυμαντικό διάλυμα. Μη βάζετε ποτέ τα χέρια σας στο στόμα σας, τη μύτη σας και τα μάτια σας.

Μάσκα: αν φορέσετε μάσκα, εφ’ όσον λάβετε τέτοια εντολή, ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που δείχνουν πώς τη βάζουμε και πώς τη βγάζουμε.

Προσοχή! Όταν φοράτε τη μάσκα, που πρέπει να εφαρμόζει καλά, ούτε παίζετε, ούτε τρέχετε, γιατί δυσκολεύεται η αναπνοή σας».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button