Λήμνος

ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ 2018 – ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ 2018 -  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Παλλημνιακό Ταμείο, με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν, είναι το γεγονός της Χρονιάς !

Άλλα θετικά και αρνητικά 

του 2018  είναι:

Ο  ΉΦΑΙΣΤΟΣ του Μπάσκετ,  που άλλαξε την εικόνα της Λήμνου και εσωτερικά, σε μας δηλαδή,  αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα απο τις τηλεοπτικές μεταδόσεις  και όταν μάλιστα η Ομάδα μας πάει καλά! Τις επόμενες εβδομάδες θα έρθουν στη Λήμνο οι Ομάδες μπάσκετ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού  με την τεράστια Ευρωπαϊκή τους καταξίωση!

 Τα δρομολόγια της SKYEXPRESSτα οποία ξεκίνησαν το   Φθινόπωρο έδωσαν άλλον αέρα στη σύνδεση μας με τη Αθήνα  και έριξαν σημαντικά τις τιμές της προηγούμενης μονοπωλιακής εποχής της  AEGEAN..

Tο Μεταφορικό Ισοδύναμο επιτελούς μετά από 30 χρόνια άρχισε και εφαρμόζεται στη ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιβατών και τη μεταφορά προϊόντων. Επίκειται, άρχισε σε κάποια μικρά Νησιά πιλοτικά, και αναμένεται να γενικευθεί το μεταφορικό ισοδύναμο και στα ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ. όμως αυτό είναι υπόθεση του 2019. 

Το  Ανοιχτό Θέατρο στο Μουδρο λειτούργησε  το καλοκαίρι με ωραίες εκδηλώσεις και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Η Αύξηση κατά 17,8% των ακτοπλοϊκών  αφίξεων Τουριστών τον Αύγουστο  και γενικά η τουριστική η εικόνα του Νησιού που είναι σημαντικά αναβαθμισμένη.

Οι Ανασκαφές στην  ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ,  και οι άλλες εργασίες ώστε ο χώρος να  γίνει ακόμη πιο ελκυστικός για τον επισκέπτη.

Η Θεατρική Παράσταση Αρχαίου Δράματος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΣ, με τις εργασίες που γίνονται εκεί  θα  δοθεί για τέτοιες παραστάσεις το 2020!

Η Αύξηση σε 8 των Διορισμένων Καθηγητών ΔΕΠ του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου, ένας αναγκαίος αριθμός για  τη βιωσιμότητα και σταθερότητα του Τιμήματος.

Αρνητικά για το έτος που φεύγει είναι σίγουρα η στασιμότητα στην αξιοποίηση του ξενοδοχείου – κληροδοτήματος ΚΑΣΤΡΟ

Και το χειρότερο,  η περιδίνηση  που σημειώθηκε τους 3 τελευταίους μήνες στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ και μάλιστα μετά  από μια ανοδική πορεία τα  2 τελευταία  χρόνια όπως παρουσιάστηκε  τον Αύγουστο από τον απερχόμενο, σήμερα,  Αντιδιοικητή Θ. Μονοκρούσο. Για τη σημερινή κατάσταση η Ένωση Νοσοκομειακό Γιατρών εξέδωσε  ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουμε σε εσωτερική σελίδα.

  

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button