ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας από το Ν.Ο.Λ

O Ναυτικός Όμιλος Λήμνου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα ενηλίκων που ασχολείται αποκλειστικά με το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας.
Η παράκτια κωπηλασία αποτελεί την extreme εκδοχή της κλασικής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά, όπως σε λίμνες και ποτάμια, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα η οποία χαρακτηρίζεται για τις απρόβλεπτες συνθήκες της. Έτσι, οι αθλητές και αθλήτριες εκτός από τους αντιπάλους τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ιδιαίτερες συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο η καλή τεχνική και φυσική κατάσταση του αθλητή ή της αθλήτριας, αλλά απαιτούνται και πρόσθετες ικανότητες όπως ο πολύ καλός προσανατολισμός, η κωπηλασία υπό αντίξοες συνθήκες, όπως ο αέρας και το κύμα, καθώς και η γνώση των βασικών αρχών ασφάλειας στη θάλασσα.
Η αγάπη για τη θάλασσα και η θέληση για την απόκτηση μοναδικών εμπειριών αποτελούν τις βασικότερες προϋποθέσεις για να συμμετάσχει κανείς σε αυτό το αγώνισμα.
Στον Ν. ο. Λήμνου πραγματοποιούνται καθημερινά μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα εκμάθησης παράκτιας κωπηλασίας. Οι ενήλικες δεν χρειάζεται να έχουν κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2254024813,6974291115

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button