Περιοδικό

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Κατερίνης πάλι κανονικά φέτος !

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Κατερίνης θα λειτουργήσει πάλι κανονικά φέτος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές πλησιάζουν. Φέτος θα λειτουργήσουν κανονικά τα διάφορα χριστουγεννιάτικα χωριά στην Ελλάδα, όπως λ.χ. Η Ονειρούπολη στην Δράμα, ο Πύργος των Ξωτικών στα Τρίκαλα κλπ. το καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Σημειώστε να επισκεφτείτε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη, που έχει τις εξής ιδιαιτερότητες και προτερήματα:
1) Είναι εύκολα προσβάσιμο και διαθέτει τεράστιο ελεύθερο πάρκινγκ.
2) Η είσοδος, η περιήγηση, ο καφές, οι πολιτιστικές κλπ. εκδηλώσεις του κλπ. είναι δωρεάν. Το σλόγκαν είναι “Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι”. Κι αυτό συμβαίνει γιατί το οργανώνουν 540 εθελοντές (ανάμεσα σ΄ αυτούς και 50 σπουδαστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση του προγράμματος Erasmus) και το στηρίζουν γενναιόδωρα 128 τοπικές επιχειρήσεις-σπόνσορες του νομού Πιερίας.
3) Καλό είναι να κάνετε έναν προϋπολογισμό, τι θα ξοδέψετε εάν πάτε σε κάποιο άλλο χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου εκεί θα πληρώσετε για όλα.
Αντίθετα, στην Κατερίνη το μόνο που θα επιβαρυνθείτε, κι αυτό προαιρετικά, είναι να φέρετε στην είσοδο του Καπνικού Σταθμού – δίπλα στα δικαστήρια Κατερίνης, όπου θα λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριά, αντί για εισιτήριο, μερικά γάλατα εβαπορέ ή 2-3 κιλά τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (που υποστηρίζει δεκάδες άπορες οικογένειες), ή φάρμακα που σας περισσεύουν για το Κοινωνικό Φαρμακείο (που επίσης υποστηρίζει δεκάδες άπορες οικογένειες και τακτικά το νοσοκομείο της πόλης και άλλες δομές υγείας σε όλη την Ελλάδα).
4) Μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με επίσκεψη σε πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής, όπως λ.χ. τις μονές Εφρέμ και Διονυσίου, το Λιτόχωρο και το φαράγγι του Ενιπέα, το αρχαίο Δίον με το τριώροφο μουσείο και το μεγάλο αρχαίο θέατρο, το παραδοσιακό χωριό του Παντελεήμονα κ.ά.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας (που οργανώνει το χριστουγεννιάτικο χωριό): www.otoposmou.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button