ΑπόψειςΕπιλεγμένα

«Το Χρονικό της Λήμνου», αρέσει πολύ !

Γράφει ο Θ. Μπελιτσος: Το περασμένο καλοκαίρι εκδόθηκε «Το Χρονικό της Λήμνου» του αρχαιολόγου Δημήτρη Πλάντζου. Πρόκειται για μια σύνθεση της λημνιακής διαχρονίας, όπως προκύπτει από τις αναφορές του νησιού στους αρχαίους μύθους, στις ιστορικές πηγές, στα έργα τέχνης και όπως αποκαλύπτεται από τις αρχαιολογικές έρευνες των τελευταίων εκατό ετών κι από τις καταγραφές του τοπικού λαϊκού πολιτισμού. Με την επιστημονική του επάρκεια, την προσεκτική και κριτική μελέτη των διαθέσιμων πηγών και το επιλεγμένο εικαστικό υλικό (χάρτες, γκραβούρες, φωτογραφίες) ο Dimitris Plantzos δημιούργησε το πληρέστερο, κατά κοινή ομολογία, συνθετικό σύγγραμμα για τη Λήμνο που έχει γραφτεί από τα χρόνια του Αργυρίου Μοσχίδη.

LimnosNea.gr : Η ανάρτηση του Θ. Μπελιτσου ειναι μια σύντομη αναφορά, περιεκτική όμως,  για το σπουδαίο  Βιβλιο  του Λημνιού Πανεπιστημιακού Δ. Πλάντζου. Όσα αναφέρει για το Βιβλιο ειναι  αυτο που λεμε: “κατά κοινη ομολογία¨, ετσι !  Ενα ακομη που πρέπει  να προστεθεί:  ειναι ευκολοδιάβαστο και γλαφυρό, μέγα προσόν για ενα ιστορικό βιβλιο !  Η.Κ 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button