Λήμνος

Το έκτακτο της κατάστασης δεν επιτρέπει κακόβουλα σχόλια ή αιχμές

“NIKH ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”   Δελτίο Τύπου – 15/11/20

Με αίσθημα ευθύνης συμμετείχαμε στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.Ο covid-19 έχει προκαλέσει υγειονομικές συνθήκες πρωτόγνωρης αβεβαιότητας και οι Αρχές ενεργούν κάτω από τα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. Κάθε σχέδιο που στηρίζει την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται ,την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον ιό μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Η σύσταση κλιμακίου με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Κ.Ο.Μ.Υ. ,πρόταση του Δημάρχου προς τα Σώματα Ασφαλείας ,αποτελεί λύση στο βαθμό που αυτά, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό δύνανται εκ των αρμοδιοτήτων τους ,εκ του φόρτου τους και εκ του υπηρεσιακού τους δυναμικού να ανταπεξέλθουν.

Η προμήθεια rapid-tests από το Δήμο με τη συμβολή και άλλων φορέων είναι πρόταση που επικροτούμε και ψηφίζουμε .Κρίσιμο είναι τα rapid-tests να γίνονται στοχευμένα και με προτεραιότητα στις περιοχές που εμφανίζουν υψηλό υλικό φορτίο.

Εμείς προτείναμε την άσκηση πίεσης προς τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την ενίσχυση της Κ.Ο.Μ.Υ. με επιπλέον προσωπικό ή τη σύσταση και δεύτερου κλιμακίου, όπως εξάλλου υπήρχε πρόβλεψη στον αρχικό προγραμματισμό.

Προτείναμε την περεταίρω  στήριξη του έργου των κοινωνικών δομών του Δήμου με την τακτική συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Αυτές τις ώρες ,το έκτακτο της κατάστασης δεν επιτρέπει κακόβουλα σχόλια ή αιχμές. Το έκτακτο της κατάστασης μας θέλει όλους σε έναν άξονα συνεργασίας και συναίνεσης. Όλοι μαζί και καθένας ατομικά είμαστε υπεύθυνοι.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των υγειονομικών μας που προσπαθούν με πενιχρά μέσα τόσο για την αποτροπή της διάδοσης του ιού όσο και για την αποθεραπεία των ασθενών. Σηκώνουν μεγάλο βάρος και ο μόνος τρόπος να τους βοηθήσουμε είναι να συνεργαστούμε τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα  υγιεινής ,χρήσης μάσκας, τήρησης των αποστάσεων και περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

 

Στον καθένα που νοσεί , ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και κάνουμε έκκληση να ενημερώνει υπεύθυνα και σε πραγματικό χρόνο για τις επαφές του. Ο ιός δεν είναι στίγμα. Μπορεί να νοσήσει και να μεταδώσει ο οποιοσδήποτε.

Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Λήμνος,15-11-2020

Ελεονώρα Γεώργα

“NIKH ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

LimnosNea.gr –   ΛΗΜΝΟΣ – ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ: Στη Φωτογραφία η επικεφαλής του συνδυασμού ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ, Ελεονόρα Γεώργα και οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι,  Κριθαρέλλης  και Διαματάρη

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button