ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Το έστρωσε το χαλάζι… Ζημιές στο Κοντοπούλι

Εχθες  4/5/20 μεσημέρι,  απόγευμα – στην περιοχή του Κοντοπουλίου είχαμε έντονη χαλαζόπτωση. Το φαινόμενο ήταν  πολύ τοπικό αφού σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Λήμνου είχαμε έντονη βροχή , όχι όμως χαλάζι, στην δε υπόλοιπη Λήμνο  και στη Μύρινα μικρές βροχές.

Στην περιοχή Κοντοπουλίου τα χαλάζι έκανε ζημιές στις καλλιέργειες  και ο Δήμαρχος Λήμνου  με   επιστολή του   ζητά να αποζημιωθούν οι ζημιές.

Ο Έπαρχος,  ως κάτοικος Κοντοπουλίου,  βίωσε και φωτογράφησε το σχετικά σπάνιο φαινόμενο.

Απο τη φωτογραφία βλέπουμε ότι  η χαλαζόπτωση του έστρωσε σαν χιόνι και  όπως μου είπε ο Έπαρχος σε μερικά σημεία κρατούσε  το στρωμένο χαλάζι ακόμη και σήμερα το πρωί και είμαστε στο Μάη μήνα.

Τι θα δούμε ακόμη σε αυτό το “ξεκούρντιστο”   2020…

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά τα καταστροφικά φαινόμενα χαλαζόπτωσης στην ευρύτερη κτηματική περιοχή της Κοινότητας Κοντοπουλίου που σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα 4 Μαΐου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου, επιστολή προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ  κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την οποία ζητά την επίσπευση των ενεργειών καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, διευκρινίστηκε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για τις αναγγελίες ζημιών των καλλιεργητών.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button