Ανακοινώσεις

Το ΓΕΛ Μουδρου σε ένα ακομη πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα UNESCO ASPnet-δίκτυο συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO: Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για το σχολείο, το Γενικό Λύκειο Μούδρου αποδέχτηκε την πρόταση του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Ο υπεύθυνος υλοποίησης των σεμιναρίων για τα σχολεία, κ. Ραφαήλ Γεώργιος Γιαννέλης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, το σχολείο, εγκαινιάζοντας σειρά επισκέψεων και βιωματικών δράσεων.

Τη συνάντηση παρακολούθησε διαδικτυακά η κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, η οποία τόνισε τη σημασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της ολιστικής προσέγγισής της στο σύγχρονο σχολείο. Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της, που μας τιμά και μας ενθαρρύνει στο έργο μας!

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα υλοποιείται από 18 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Μαρία Αυγολούπη, καθηγήτρια Θρησκευτικών του σχολείου μας και την κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος UNESCO ASPnet για το σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τοκ κ. Γιαννέλη και το ινστιτούτο MedINA για τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που μας βοηθούν να αντιληφθούμε την αξία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λήμνου και να τη βιώσουμε μέσα από στοχευμένες δράσεις.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button