ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου άφησε τη σφραγίδα του σε μια ακόμη Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου άφησε τη σφραγίδα του σε μια ακόμη Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση

Το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, στην 1η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία. Η Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε την «Ελένη» του Ευριπίδη στις 15 Σεπτεμβρίου στη Δασκαλόπετρα Βροντάδου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Χαριτίνη Φωτοπούλου και την Ουρανία Χαλικιώτου .

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν οι Σχολικές Δραστηριότητες Δ.Δ.Ε. Χίου με Υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά,  το Γυμνάσιο Βροντάδου και το “ΈΘΟΣ Αιγαίου” [Εθιμομάθεια, Θεατρομάθεια, Ομηρομάθεια, Σινεμάθεια] με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια             Β. Αιγαίου, την Π. Ενότητα Χίου, τον Δήμο Χίου και τη Δημ. Κοινότητα Βροντάδου.

Μετά την παρουσίαση της δικής τους “Ελένης”, της αδικημένης και ανυπεράσπιστης ομορφιάς που ήταν το πρώτο θύμα του τρωικού πολέμου, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν το πρώτο μπράβο που εισέπραξαν τα παιδιά από τους διοργανωτές, από τους επίσημους τοπικούς φορείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων ομάδων και από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Κατά τη διήμερη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ απόλαυσαν την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς τους μέσα από την έκφραση συγχαρητηρίων και την πληθώρα θετικών σχολίων που δέχτηκαν.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ και ιδιαιτέρως την κ. Στέλλα Τσιροπινά, και τον κ. Αντώνη Νικολάου, για την άψογη φιλοξενία, την άρτια οργάνωση και υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Χίο.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Ελένη Καλογιάννη, Ελευθερία Λιγδαρά, Ασπασία Χαβιά, Χαρίκλεια Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε και Αντώνη Μιχάκη για τη χαρά και την περηφάνια που μας χάρισαν. Θερμές ευχαριστίες και προς τους γονείς τους για την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν καθόλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας των παιδιών.

Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Χαλαμανδάρη διότι συνεχίζει ακούραστα και γενναιόδωρα να υποστηρίζει τις δράσεις του σχολείου και να συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και στην αναγνωρισημότητα του από την πανελλήνια εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράστασή μας το Σάββατο,    24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αυλή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου    στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων της Αίθουσας Μαθητικής Δημιουργίας και της βράβευσης των αριστούχων μαθητών με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη».

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button