Ανακοινώσεις

Το Γυμνάσιο Μουδρου και η διαδικτυακή συνάντηση με καρτουνίστα !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά συνεδρία 1 ώρας με τον διάσημο καρτουνίστα Maxim Seehagen. Η συνεδρία αποτέλεσε μετά από κλήρωση το έμπρακτο βραβείο για τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Assess@Learning κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ένα πρόγραμμα πιλοτικό για την ψηφιακή αξιολόγηση. Μόνο 2 σχολεία από τα 200 Γυμνάσια Assess@Learning σε 5 χώρες ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης, το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» κι ένα σχολείο της Πορτογαλίας.
Στη διαδικτυακή συνεδρία συμμετείχαν επικουρικά εκπρόσωποι του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, ο καρτουνίστας Maxim Seehagen και οι εκπαιδευτικοί Μέρμηγκα Χρυσούλα και Παπαπαναγιώτου Μαρία, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Assess@Learning κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Στη διάρκεια της συνεδρίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον καρτουνίστα και να εκφράσουν επιθυμίες που σκίτσαρε ζωντανά γι΄αυτούς ο καρτουνίστας, ο οποίος δημιουργούσε επιτόπου πρωτότυπα σχέδια. Όλα τα καρτούν που ζωγραφίστηκαν κατά την συνάντηση θα σταλούν ψηφιακά στο σχολείο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα αντιρατσιστικό μήνυμα των μαθητών που πήρε μορφή με τη βοήθεια του καρτουνίστα και την αφιέρωση ενός ευχαριστηρίου σκίτσου από τους μαθητές προς εκείνον.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button