Λήμνος

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΠΕΡΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΠΕΡΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΠΕΡΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Γυμνάσιο  Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” στο τετραήμερο 13-16 Απριλίου. 51 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ. Παπαπαναγιώτου, κ. Στυλιανίδου, κ. Βαρελτζή και κ. Τζιαφέρη ταξίδεψαν στην όμορφη Θεσσαλονίκη και γνώρισαν πολλές πτυχές του πολιτισμού. Το πρόγραμμα της εκδρομής, καθαρά εκπαιδευτικό, δε στέρησε από τους μαθητές το αίσθημα της ψυχαγωγίας. Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος και κατακόμβες, Βεργίνα και αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων συνέδεσαν το παρελθόν και το παρόν κι έδωσαν μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού. Έδεσσα, καταρράκτες και γεώπαρκο, αλλά  και πάρκο Αγίας Βαρβάρας Δράμας έφεραν σε επαφή τους μαθητές με τη φύση και το περιβάλλον. Leonardo da Vinci, 

 Tαξίδι στο διάστημα και προσομοιωτική περιήγηση στο χώρο των κατακομβών τους κατηύθυναν στο χώρο της επιστήμης και στα θαύματά της. Γνωριμία με τον κινηματογράφο και την ιστορία του, επίσκεψη στην κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο χώρο του βιβλίου και της γνώσης, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και κινηματογραφικής ταινίας, ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην έδρα της Unesco στο ΑΠΘ,  πρωτόγνωρες αθλητικές δραστηριότητες (rollers, skate, ορειβασία). Τρεις ημέρες πρωτόγνωρων εμπειριών για τους μαθητές μας. Γιατί η μάθηση και η παιδεία δεν περιορίζονται στα στενά όρια μόνο των σχολικών κτιρίων. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λήμνου και τη Hellenic Seaways για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και το πρακτορείο PetridesTravel που ανέλαβε την εκδρομή.

Η Διεύθυνση του σχολείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την αφοσίωση και την μεγάλη προσφορά τους στην επιτυχή έκβαση της εκδρομής, τους μαθητές για την εξαιρετική συμπεριφορά τους και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button