ΕπιλεγμέναΛήμνος

Το HAPPY TRAVELER του Ευτύχη και η γνώμη μας

Ο χρόνος είναι λίγος για να παρουσιαστεί η Λήμνος με όλα τα στοιχεία της, Μυθολογικά, Ιστορικά, παραγωγικά. τουριστικά κλπ. Θα χρειαζόταν κάποιες ώρες και ειδικοί επιστήμονες για αυτό . Ομως αυτό είναι το ζητούμενο από την Ελληνική μας Τηλεόραση και τους εθισμένους σε show τηλεθεατές; Όσοι μέσα από τις αναρτήσεις κάνουν ¨”άγρια” κριτική στην εκπομπή ξεκινούν από άλλη βάση και ας λάβουν υπόψη και τα παρακάτω.
Η εκπομπή του Ευτύχη σημειώνει μεγάλη ακροαματική επιτυχία, αλλιώς τα κανάλια δεν θα τον κρατούσαν ούτε ένα μήνα. Δεν έχει στόχο να δώσει μια σχετικά πλήρη εικόνα ενός τόπου και δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό. Ούτε καν την Τουριστική Προβολή, με την παραδοσιακή έννοια δεν μπορεί , πια, να έχει για στόχο.
Είναι μια προσωπική παρουσία σε κάθε τόπο, που ψάχνει το ιδιαίτερο ή το συνηθισμένο με άλλο τρόπο. Η φρεσκάδα είναι το χαρακτηριστικό της εκπομπής και αυτό θέλει ταχύτητα εικόνων και καλό μοντάζ. Είπε κανείς τίποτα γι αυτό;
Τα διάβασα τα παράπονα πολλών για κάποια λάθος ονόματα χωριών όπου το Πορτιανού έγινε Πορτιανό, ο Κοντιάς ειπώθηκε Κοντίας και ο Κουντουριώτης ότι είναι Λημνιός. Σ΄αυτό το τελευταίο κάναμε καλή δουλειά αφού τον κάναμε δικό μας το Ναύαρχο, που Ιστορικά μας ανήκει, άρα δεν είναι και τόσο λάθος !
Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η Εκπομπή δεν έγινε, κυρίως, για τους Λημνιους αλλά απευθύνεται στο κοινό όλης της Χώρας, το οποίο άκουσε πολλές φορές στη διάρκεια των δύο εκπομπών, μαζί με τα όποια χωρίς ιδιαίτερη αξία λάθη, τη λέξη “πανέμορφη” για τη Λήμνο!
Ακουσε για την μεγάλη φυσική ποικιλία του Νησιού, που από το ένα μέρος στο άλλο νομίζεις ότι είσαι σε άλλο νησί και ήταν αυτό μια σωστή και καίρια παρατήρηση του Ευτυχή, όπως και ότι προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές ! Αυτό δεν θέλουμε;
Αν εξαιρέσει κανείς το γκρεμισμένο Ξενοδοχείο ΚΑΒΕΙΡΙΟ, που ξαφνικά η εκπομπή από ευφάνταστη και happy έγινε δημοσιογραφική για να περιγράψει ένα σκάνδαλο αλλοτινών εποχών και επίσης ότι από τη Βόρεια Λήμνο ανέφερε ότι οι απέναντι στεριές που φαίνονταν είναι Τουρκία, κάτι που το διόρθωσε αμέσως λέγοντας ότι πρόκειται για τη Σαμοθράκη και τη Ίμβρο, τίποτα το αρνητικό από πλευράς προβολής δεν είχε, παρά μόνο θετικά.
Πήγε σε γνωστά τοπία της Λήμνου και σε αρκετά σπουδαία και άγνωστα. Πήγε εκεί που δεν πήγαν άλλοι, ίσως ούτε και μείς, και του ξέφυγαν και κάποια… Παρά την ταχύτητα του μοντάζ δεν μπορούσε να τα προλάβει όλα για την τεραστία Λήμνο, και το ανέφερε αυτο. Εναι αναμενόμενο να μην τα προλάβει όλα !
Τώρα, αν κάποιος περίμενε να ακούσει το μύθο των Αργοναυτών και της Υψιπύλης, Τη Λημνο της Εποχης του Χαλκού, την σπουδαία Πολιόχνη, την προϊστορική Μύρινα, τη Λημνία Γη και όλα τα υπόλοιπα και να φτάσει στα ιστορικά γεγονότα με την 8η Οκτωβρίου και την Εκστρατεία της Καλλίπολης, είναι υπόθεση άλλου τύπου εκπομπών, που δεν υπάρχουν στην Τηλεόραση εκτός από ειδικά Κανάλια όπως HISTORY CΗANΝEL και κάπως το Κανάλι της Βουλής με το πολύ μικρό ακροατήριο…
Η εκπομπή ονομάζεται HAPPY TRAVELER και σε τέτοιους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες απευθύνεται και πολύ καλά έκανε και επέμενε και στις δυο εκπομπές για το μοναδικό Ηλιοβασίλεμα με τον Άθω (το έπιασε ο έμπειρος Ευτύχης και αυτό) . Με αυτή την έννοια ήταν μια σημαντική εκπομπή για τη Λήμνο.
Τελειώνοντας να πω για τα εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά, ειδικά του Κάστρου μας, από drone, το οποίο όπως έμαθα χειρίζεται ο ίδιος ο Ευτύχης, άλλωστε η εκπομπή δείχνει να είναι χαμηλού κόστους και … μονοπρόσωπη ή άντε οικογενειακή, αφού στο παιχνίδι μπήκε και η σύζυγος Ηλέκτρα, της οποίας μια όμορφη ανάρτηση θα βρείτε στο παρόν site, σε πρωινή ώρα. Η.Κ.
Στη φωτογραφία ο Ευτυχής, στην κορυφή της Πυραμίδας της Λημνου!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button