Λήμνος

To ΙΕΚ Λήμνου για πρώτη φορά στους επιτυχόντες του προγράμματος Erasmus+!

Για πρώτη φορά το ΙΕΚ Λήμνου είναι στους επιτυχόντες του προγράμματος Erasmus+! Την επόμενη σχολική χρονιά οι Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων θα ταξιδέψουν για δύο βδομάδες στη Βαρκελώνη, θα έρθουν σε επαφή με νέα επαγγελματικά περιβάλλοντα, και θα αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες που θα τους ωφελήσουν πολλαπλά και σε βάθος χρόνου.

Στόχος του Erasmus+ είναι να συμβάλει στη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική ισότητα και ένταξη, καθώς και στους στόχους της EΚ2020, του στρατηγικού πλαισίου της ΕΕ για την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Το πρόγραμμα εστιάζει στα εξής:

  1. Μείωση της ανεργίας, κυρίως των νέων
  2. Προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων, κυρίως σε νέες δεξιότητες και σε δεξιότητες που απαιτούνται από την αγορά εργασίας
  3. Ενθάρρυνση των σπουδαστών να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατία
  4. Στήριξη της καινοτομίας, της συνεργασίας και της μεταρρύθμισης
  5. Μείωση της πρόωρης αποχώρησης από την εκπαίδευση

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του ΙΕΚ Λήμνου καθότι οι αιτήσεις είναι πολυάριθμες και ανταγωνισμός  μεγάλος . Σας περιμένουμε όλους να γίνεται μέλη της ομάδας του ΔΙΕΚ Λήμνου από Σεπτέμβρη

.                                                                        Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Ι.Ε.Κ.

                                                                                                            ΑΡΚΟΥΔΗ ΒΑΦΕΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button