Περιοδικό

Το  “Ισχυρό Φύλο” … μέσα στους Αιώνες

Το δεύτερο ισχυρό φύλο

Γράφει (κάθε Παρασκευή ) η Χριστίνα Κάβουρα

Ναι η γυναίκα πέρασε αιώνες καταπίεσης!

Πρέπει να αναλογισθούμε ότι όλες οι κοινωνίες που  επινόησαν οι άνθρωποι, περιλάμβαναν και κάποιες περιλαμβάνουν ακόμα φρικτές διακρίσεις εις βάρος κάποιων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα σε βάρος των γυναικών !

Νομίζω ότι αυτό είναι το χειρότερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας !

Σίγουρα κάποιες κοινωνίες μπορεί να είναι καλύτερες από άλλες χειρότερες αλλά δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία ούτε ένας αξιόλογου μεγέθους πολιτισμός που να μην περιελάμβανε διακρίσεις !

Ας πάμε σε αρχαίες έως και πολύ παλαιότερες επινοήσεις  :

Ο Χαμουραμπί πίστευε ότι η ιεραρχία ανάμεσα σε αφέντες και δούλους είχε δοθεί …. από τους Θεούς !  Σύμφωνα με αυτή του την φαντασίωση έφτιαξε τον κώδικα του Χαμουραμπί, οι λιθοξόοι του τον χάραξαν σε πέτρινες στήλες και ήταν σε θέα σε κάθε πόλη και αγορά  της  αχανούς χώρας του.

Σύμφωνα λοιπόν  με τον κώδικα  του Χαμουραμπί, αν κάποιος ο οποίος ανήκε στην άρχουσα τάξη σκότωνε π.χ. την κόρη του γείτονα ή κάποιου συμπολίτη του   και αν ο γείτονας  ή ο συμπολίτης του  ανήκε  επίσης στην άρχουσα τάξη  του σκότωνε και αυτός   με τη σειρά του την κόρη του !  Τέλεια αντιμετώπιση.

Τώρα τι σχέση είχε η αθώα κόρη με το έγκλημα εκτός από μια κτητική σχέση, ανήκε δηλ. στον πατέρα, δεν είχε καμία σημασία !

Αν  ένας άνθρωπος της άρχουσας τάξης σκότωνε μια γυναίκα πληβεία ή δούλα πλήρωνε μερικά σέκελ ασήμι  και καθάριζε !

Ο κώδικας λοιπόν του Χαμουραμπί … επιβεβαιώνει ότι η Βαβυλωνιακή κοινωνική τάξη θεμελιώνεται στις οικουμενικές και αιώνιες αρχές της δικαιοσύνης ….όπως υπαγορεύονται από τους Θεούς !

Υποκλίνομαι στην φοβερή αυτή επινόηση !

 

Ποιος επινόησε τις Κάστες της Ινδίας, αυτό το χάος που δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα και σήμερα ? Επινόηση 3.000 ετών τουλάχιστον ! Μα … οι Θεοί χώρισαν τους Βραχμάνους από τους Σούντρα (τους άθικτους που δεν μπορούν να έλθουν σε επαφή με κανέναν εκτός της κάστας τους, που παλιά σκούπιζαν και το δρόμο όπου περπατούσαν) όπως χώρισαν τη μέρα από τη νύχτα, τον ήλιο από τη σελήνη και αν οι άνθρωποι άρχιζαν να αναμιγνύουν τις κάστες θα καταστρεφόταν η θεϊκή τάξη και το σύμπαν θα βυθιζόταν στο χάος !

Άλλη πανέξυπνη επινόηση !

 

Επίσης στο θέμα της δουλείας υπάρχουν πολλές επινοήσεις ακόμα και από τον  δικό μας Αριστοτέλη, που μάλλον δεν περίμενα από έναν φιλόσοφο δικό μας αυτού του βεληνεκούς, το τονίζω,  τέτοια αντιμετώπιση !

Ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι οι δούλοι είχαν υποτακτική φύση  ενώ οι άλλοι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι από τη φύση τους !

Ο  Yuval Noah Harari   γράφει στο βιβλίο του «Τα Θεμέλια του Πολιτισμού»  ότι κάποιοι νεώτεροι Θεολόγοι βρήκαν ένα χωρίο της Βίβλου που έλεγε ότι οι απόγονοι ενός από τους γιούς του Νώε ήταν προορισμένοι να γίνουν δούλοι !

Πολύ βολική λύση ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες δούλων ! (οι δουλέμποροι είναι κατά τη γνώμη μου μια απόλυτα κακή και πωρωμένη ομάδα ανθρωποειδών για να ασχοληθώ  περεταίρω μαζί τους )

Οι ιδιοκτήτες δούλων σπάνια αναγνώριζαν ότι η δουλεία είναι ανθρώπινη επινόηση !

Τελικά το δουλεμπόριο άνθισε στις φυτείες της νεοανακαλυφθείσας Αμερικής  της Καραϊβικής/ Αϊτής  και φυσικά οι Κονκισταδόρες το πήγαν παραπάνω ! Υποστήριζαν ότι οι Ίνκας οι Μάγιας οι Αζτέκοι και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που υποδούλωσαν δεν είχαν ψυχή, άρα μπορούσαν να τους φέρονται σαν ζώα !  Άλλωστε με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο γενοκτόνησαν  πολλά εκατομμύρια ανθρώπων αυτών των πολιτισμών !

Καταλήγουμε στο τραγικό συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι σπάνια παραδέχονται τη σκληρότητα και την ιδιοτέλειά τους.

 

Βέβαια μέσα σε όλη αυτή την κακοδαιμονία υπήρχαν και κάποια φωτισμένα μυαλά.

Στον   Κύρο τον Μέγα (περίπου 550 π.χ.)  λόγω των  διαταγμάτων ανεξιθρησκίας του,   που βρέθηκαν  χαραγμένα σε έναν κύλινδρο,  δόθηκε το παρωνύμιο του Πατέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Ένα αντίγραφό  αυτού του κυλίνδρου  υπάρχει σήμερα στην είσοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη !

Που το πάω ?

Θα εξηγήσω την άλλη Παρασκευή γιατί  η Διοίκηση  του Πλανήτη  από τους άνδρες, το «ΙΣΧΥΡΟ  ΦΥΛΟ»  υπήρξε απόλυτα καταστροφική, ρατσιστική, φαλλοκρατική, πολεμοχαρής,  θλιβερή και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει μπας και σωθούμε όλοι .

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button