ΕπιλεγμέναΛήμνος

Το καλαθάκι Λήμνου και τα άλλα προϊόντα ΠΟΠ

Το καλαθάκι Λήμνου και τα άλλα προϊόντα ΠΟΠ

Γραφει ο Θ. Δημητριάδης

Ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια ευρώ (1.200.000.000) ετησίως είναι το ποσό που εισρέει στη χώρα μας από τις εξαγωγές Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, γνωστότερων ως ΠΟΠ και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Είναι πραγματικά σανίδα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία στην πολύ δύσκολη οικονομική και υγειονομική περίοδο που περνάμε.

Την οκταετία 2010-2017 ο ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών μας σε αγροτικά προϊόντα ήταν αυξητικός, έφτασε μάλιστα μερικές φορές και πάνω από 90%.

Ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα μας έχει την 5η καλύτερη επίδοση στις εξαγωγές προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ μετά την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Η ελληνική παραγωγή, φυτική και ζωϊκή, πραγματικά κρύβει έναν θησαυρό εκμεταλλεύσιμο, ο οποίος περιμένει να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις από το κράτος, ώστε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας, όπως είναι το καλαθάκι Λήμνου, να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button