Περιοδικό

Το όνομα  του Λύκου

Το όνομα  του Λύκου

Γραφει (καθε Παρασκευή) η Χριστινα Κάβουρα

Γιορτάσαμε  το Πάσχα μέσα σε έναν ανοιξιάτικο καιρό, με λιακάδες, με ευχές με μια χαρά που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια ! Κάπου ξεφύγαμε από την παλιά μιζέρια μας και αισθανθήκαμε πιο ανθρώπινα !

Τι επιπλέον περίμενα ? Μα την εκεχειρία έστω και για αυτές τις λίγες μέρες τις Αναστάσιμες, αυτές τις μέρες τις καθοριστικές  για την  γιορτή της αγάπης !

Δεν επήλθε εκεχειρία ούτε καν την μέρα της Λαμπρής ανάμεσα σε δύο Ορθόδοξα Έθνη, ανάμεσα σε Χριστιανούς, ανάμεσα σε ανθρώπους που θεωρούν το Πάσχα την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης,  μάλλον φαίνεται μόνο  στα λόγια!

Οι βόμβες συνέχισαν να πέφτουν απτόητες σαν να μην συνέβαινε και τίποτα σπουδαίο, άραγε έπεφταν ενώ χτυπούσαν και στους δύο λαούς οι Αναστάσιμες καμπάνες των εκκλησιών, ή δεν χτύπησαν ούτε οι καμπάνες ?

Προσωπικά σέβομαι τις Θρησκείες όλων των ανθρώπων, σέβομαι τα τζαμιά, τους Βουδιστικούς ναούς, φυσικά όλες τις εκκλησίες μας που δεν τις ξεχωρίζω,  μακριά από εμένα το όποιο σχίσμα,  εύχομαι και την Ένωση  Καθολικών και Ορθοδόξων, τελικά Ένας είναι ο Θεός όπως και να αποκαλείται, σέβομαι τους πιστούς,  σέβομαι απόλυτα  και τους Αγνωστικιστές !

Εκείνους που δεν σέβομαι καθόλου είναι τους υποκριτές που χρησιμοποιούν και την Θρησκεία  όπως τους βολεύει, που την κατεβάζουν στα μέτρα τους, που δηλώνουν Χριστιανοί αλλά απέχουν πολύ από τις αρχές του Χριστιανισμού,  που χρησιμοποιούν τον Φανατισμό για να αποδείξουν ότι έχουν …. Δίκιο, εκεί που έχουν άδικο !

Βρέθηκαν καινούργια αφηγήματα ώστε να απενοχοποιήσουν τον ένοχο, γιατί ο Ένοχος της συμφοράς επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και έκανε το σταυρό του με τα τρία δάχτυλα ! Πολύ σοβαρό  έργο ! Μετά από αυτό βέβαια ανέβηκε σε μεγάλο ύψος και είναι αρκετοί  αυτοί, που τον έχουν αναγάγει σε ….σωτήρα της ανθρωπότητας παραπλανώντας και πολλούς άλλους , που μέσα στην μισαλλοδοξία τους δεν βλέπουν το άδικο !Ποτέ δεν αμφέβαλλα για τον Φανατισμό των μοναστηριών και τους χρεώνω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που έπεσε η Πόλη!

(γνωστή  η ρήση  «Καλύτερα το σαρίκι των μουσουλμάνων  από την Τιάρα του Πάπα»)

Ο ένοχος πήγε και στην Αναστάσιμη Λειτουργία κρατώντας μια κόκκινη λαμπάδα, προφανώς για να παρακαλέσει το Θεό  να βρίσκουν καλύτερους στόχους οι βόμβες του?  Προσευχήθηκε για νίκη? Ή προσευχήθηκε  για να μάθει να αγαπά τους  ανθρώπους  ?

Τι συμβόλιζε η κόκκινη λαμπάδα ? ίσως το αίμα που χύνεται μάταια ?  Ίσως πάλι να προσευχήθηκε στο Θεό να τον απαλλάξει από την αλαζονεία του γιατί δεν τα καταφέρνει μόνος του.

Αλλά και του Φαρισαίου του Ευαγγελίου η προσευχή δεν εισακούσθηκε λόγω  του άμετρου εγωϊσμού του.

Ζούμε τραγικά την εκούσια απώλεια της Ειρήνης ! Και δεν μιλάω μόνο για την Ουκρανία, αναφέρομαι σε όλον τον πλανήτη που υποφέρει από πολέμους, συμπλοκές, δικτατορίες, πάγωμα ή κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !

Ακόμα και εμείς οι Έλληνες που ήμασταν ένα κατ εξοχήν πολεμικό έθνος  κάναμε εκεχειρία για  την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κήρυκας στελνόταν σε όλες τις Ελληνικές Πόλεις – Κράτη να κηρύξει την εκεχειρία !

Προφανώς το μήνυμα της  Ανάστασης πέρασε στα …. Αζήτητα !

 

Ποιο είναι λοιπόν το όνομα του λύκου ? Μα ο πόνος, ο θάνατος, η καταστροφή, τα ερείπια !

Μόνο που όταν παλεύεις πολύ καιρό με λύκους γίνεσαι και εσύ λύκος!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button