Περιοδικό

Το Παρατηρητήριο

Το Παρατηρητήριο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, που αποφασίστηκαν σε ανώτατο επίπεδο (πρωθυπουργός, πρόεδρος UEFA, αξιωματικοί, υπουργοί, πρόεδροι ομάδων κλπ.παράγοντες), ήταν και η δημιουργία 50 “παρατηρητηρίων” και η συνεργασία των ελληνικών αρχών με την Interpol για την ανταλλαγή πληροφοριών για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση των δραστών.

Μου θυμίζουν το μποστάνι του παππού μου με τα καρπούζια και τα πεπόνια.

Το μποστάνι αυτό ήταν πολύ εύφορο και έβγαζε κάτι τεράστια στενόμακρα καρπούζια-μέλι 25-30 κιλά,  τα “αμερικάνικα” όπως τα έλεγαν. Τη νύχτα που είχε ησυχία ακουγόταν το κρακ-κρακ που μεγάλωναν. Προς τη μεριά του δρόμου ήταν πιο αραιά, όλο και κάποιος περαστικός έμπαινε και έπαιρνε.

Αυτό ήταν φυσιολογικό και επιτρεπτό, όπως και με τις δύο απιδιές, που έδιναν η μία πεντανόστιμες κίτρινες κοντούλες και η άλλη τα μεγάλα βουτυράτα αχλάδια.

Μερικοί όμως ήταν πλεονέκτες και έκλεβαν περισσότερα, γι’ αυτό είχε φτιάξει ένα πρόχειρο ξύλινο τσαρδάκι με καλάμια, άχυρα και φτέρες, υπερυψωμένο, σαν παρατηρητήριο, για να ελέγχει τους εισβολείς. Επειδή όμως, κουρασμένος όπως ήταν μερικές φορές τον έπαιρνε ο ύπνος, είχε συνεννοηθεί με τα διπλανά μποστάνια, και όποτε υπήρχε κίνδυνος, σαν alarm σφυρίζαν κλέφτικα, κι έτσι σώζονταν τα καρπούζια και τα πεπόνια…

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button