Λήμνος

ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΖΕΣΤΑ – Για το Νοσοκομειο Λημνου!

ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΖΕΣΤΑ - Για το Νοσοκομειο Λημνου!

Η πρώτη αναγνωριστική συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Λήμνου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου την πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 στις 12:00. Το παρόν έδωσαν τόσο εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και του Σωματείου Εργαζομένων,  οι οποίοι ήταν και οι συνδιοργανωτές της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούλα, όσο και εκπρόσωποι λοιπών φορέων όπως το σωματείο συνταξιούχων, το σωματείο οικοδόμων, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, το ΣΥΜΠΑΝ, η Νίκη για την Λήμνο, ο Δήμος Λήμνου, ενώ ωσεί παρών ήταν το ΕΦΚΑ και ο δήμος Αγίου Ευστρατίου.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στη Λήμνο, πιο διεξοδικά πλέον σε σχέση με τη συνάντηση του Μαρούλα. Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν ότι επιθυμούμε δημόσιους φορείς που θα στελεχώνονται από δημόσιους λειτουργούς.

Στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκε το πλαίσιο αιτημάτων στο οποίο πρέπει να επιμείνει ο φορέας πίεσης που δημιουργείται και στο οποίο συμφωνήσαν όλοι.

Αναλυτικά:

  • Ταχεία ολοκλήρωση των προκηρύξεων θέσεων μόνιμων ιατρών που ήδη τρέχουν
  • Προκήρυξη και νέων θέσεων με στόχο να καλυφθεί το οργανόγραμμα του νοσοκομείου όπως αυτό είχε τροποποιηθεί το 2013
  • Τακτικές επισκέψεις (τουλάχιστον ανά τρίμηνο) ιατρών ειδικοτήτων που δεν προβλέπονται στο οργανόγραμμα πχ νευρολόγου, ρευματολόγου, αγγειοχειρουργού κτλ.
  • Αναδιοργάνωση του τρέχοντος οργανογράμματος με στόχο να συμπεριλαμβάνονται πλέον ΜΕΘ και ΜΑΦ
  • Υλοποίηση κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λήμνο
  • Ανανέωση της θητείας των επικουρικών ιατρών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο (όπως της νεφρολόγου και της οφθαλμιάτρου) και των οποίων η σύμβαση λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο.
  • Στελέχωση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Μούδρου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό
  • Στελέχωση του ιατρείου του ΠΕΔΥ με μόνιμους ιατρούς.

 

Για την επόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 12:00 προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στην αίθουσα του σωματείου εργαζομένων από τους εκπροσώπους των φορέων με στόχο πλέον τη διευκρίνιση των δράσεων που πρέπει να λάβουν χώρα ώστε να διεκδικηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων.

 

Πέρα των παρευρισκομένων πρόσκληση απευθύνεται και στο σύνολο των φορέων ή συλλογικοτήτων του νησιού να συμμετέχουν με εκπρόσωπο, ώστε να αποτελέσουν μέρος αυτού του μεγάλου εγχειρήματος με στόχο την βελτίωση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Παλεύουμε για όλους.

 

 

Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Λήμνου

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου  Λήμνου.

Σωματείο συνταξιούχων

Σωματείο οικοδόμων

ΑΔΕΔΥ Λήμνου

ΕΛΜΕ Λήμνου

ΕΦΚΑ

Δήμος Λήμνου

Δήμος Αγίου Ευστρατίου

ΣΥΜΠΑΝ

Νίκη για την Λήμνο

 Η φωτογραφια ειναι απο την πρωτη συναντηση στο ΜΑΡΟΥΛΑ, για το ιδιο θεμα. 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button