Επίκαιρα

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ποσό κοστίζει

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Επιμέλεια Θ, Δημητριάδη

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα είναι απλησίαστο για κάποιους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών το κόστος για μια οικογένεια παρουσιάζει αύξηση 40% σε σχέση με πέρυσι.
Η γαλοπούλα είναι έτοιμη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τοποθετείται η γέμιση με όλα τα μυρωδικά και μπαίνει στον φούρνο.
Πόσο όμως κοστίζει το φετινό εορταστικό τραπέζι;

Εκτός όμως από τη γαλοπούλα στο πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό τραπέζι υπάρχουν κι άλλα εδέσματα. Ναι μεν το καλάθι του νοικοκυριού μπορεί να έχει δώσει μία ανάσα, οι τιμές όμως παραμένουν στα ύψη και οι καταναλωτές καλούνται να προσαρμόσουν ακόμη και τις γιορτές τους στις επιταγές των ημερών
–  Δύο κιλά παΐδάκια – 12,50 ευρώ το κιλό = 25 ευρώ
–  Ένα κιλό λουκάνικο= 8,5 ευρώ
–  Φέτα 1/2 κιλό= 7 ευρώ
–  Χοιρινό ένα κιλό= 7 ευρώ
–  Κρασί=10 ευρώ
–  Σαλάτα 3,5 ευρώ
–  Γλυκά 10 ευρώ
Σύνολο: 71 ευρώ μόνο για τα συνοδευτικά.

Ο Θύμιος Βασιλείου είναι αρτοποιός και θα ετοιμάσει φέτος περίπου 1.000 βασιλόπιτες σε διαφορετικά μεγέθη. Όπως εξηγεί στο MEGA, η τιμή της έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών από πέρυσι σε σχέση με φέτος υπάρχει αύξηση έως και 40% στο κόστος που έχει μία οικογένεια για το εορταστικό τραπέζι των ημερών.

(πηγή: MEGA TV)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button