ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λήμνος: Το τραυματισμένο ελαφάκι, η ευθανασία του, και η “ανθρώπινη” προσπάθεια να σωθεί

Το ελαφάκι,  μεγέθους ενός κατσικιού, βρέθηκε σε αυλή σπιτιού των Εργατικών Κατοικιών  τραυματισμένο  στα πόδια, ανήμπορο να μετακινηθεί, ανήμπορο γενικώς …

Η μητέρα του,  η κυρά Ελαφίνα, τριγυρνούσε εκεί γύρω ανήσυχη και τρομοκρατημένη.

Οι Άνθρωποι του σπιτιού εβαλαν  το ελαφάκι στη σκιά,  του έδωσαν νερό και έψαχναν για λύση. Ετσι έφτασαν και ως εμάς, στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, με τη μεγάλη παράδοση σε τέτοιες δράσεις.

Αρχίσαμε και εμείς τα τηλεφωνήματα. Ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Νικος Μοσχακης, ο οποίος με τη σειρά του μας ενημέρωσε μετά απο  λίγο  ότι το ελαφάκι οδηγήθηκε στο κτηνιατρείο της  Ανθής Ασλανάκη.

Ο κρατικός κτηνίατρος Δημήτρης Μπολώτης, παντα προθυμος να βοηθήσει,   μας είπε ότι θα μπορούσε να βάλει τα κατάγματα στο γύψο, αν και η περίπτωση δεν εμπίπτει  στα καθήκοντα του.

Όμως το Ελαφάκι ήταν βαριά  τραυματισμένο και με τη σύμφωνη γνώμη των δυο παραπάνω κτηνιάτρων,  καθώς δεν υπήρχε τρόπος σωτήριας,   η μόνη λύση ήταν η ευθανασία…

Έτσι τελείωσε η σύντομη ζωή ενός ωραίου ζωου, έμεινε όμως η φιλοζωική “ανθρώπινη” προσπάθεια  για να σωθεί.  Μάλιστα η μια  από τις κοπέλες της Φωτογραφίας, οι οποίες  μετέφεραν το ελαφάκι στο κτηνιατρείο,  η Ελένη, μου έλεγε  ότι αν υπήρχε στη Λήμνο ένα Νοσοκομείο ζωων,  το ελαφάκι θα μπορούσε να σωθεί. Υπερβολική απαίτηση; Ποιος θα το πει !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button