Περιοδικό

Το Βιβλιο “Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου” μεταφράζεται στα Τουρκικά !

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΣΑΜΑΪΛΙΔΟΥ ΒΑΚΟΥ

«ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ»

«ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Γραφει η Δεσπ. Παπαδοπούλου, φιλόλογος

Μια πολύ ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τη συμπατριώτισσά μας συγγραφέα Ρούλα (Σταυρούλα) Σαμαϊλίδου Βάκου. Συγκεκριμένα η φίλη συγγραφέας ανάρτησε στις 14 του Σεπτέμβρη, ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, στο fb τα παρακάτω: «Ένα μεγάλο δώρο μια μέρα πριν την ονομαστική μου γιορτή που περικλείεται μέσα σε λίγες λέξεις του εκδοτικού μου:

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Το συμφωνητικό υπεγράφη και από τις δυο πλευρές».

 

 Η ανάρτηση συνοδευόταν και από μια πολύ ωραία φωτογραφία του εξώφυλλου του βιβλίου της που πρόκειται να μεταφραστεί στα τουρκικά και να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα στην Τουρκία. Η ευχάριστη είδηση αφορά το βιβλίο με τον τίτλο: «Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου» το οποίο στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Στις 15 του Σεπτέμβρη, η κα Ρούλα Σαμαϊλίδου, σε συνέντευξή της σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, επιβεβαίωσε τα ευχάριστα και μάλιστα είπε ότι το θέμα προχώρησε από κάποιους Τούρκους που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της στην Αθήνα! Η κα Ρούλα Σαμαϊλίδου Βάκου ανέφερε ακόμη ένα ευχάριστο νέο για το συγκεκριμένο βιβλίο: πως υπάρχει η προοπτική να γυριστεί και ταινία!

 

Το Γενάρη του 2023 το βιβλίο «Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου» το παρουσιάσαμε στη Λέσχη Φιλαναγνωσίας  Λήμνου. Τότε, μεταξύ άλλων, είχαμε συζητήσει ότι θα άξιζε η μεταφορά αυτού του εξαιρετικού μυθιστορήματος στην μεγάλη οθόνη! Να τονίσω ότι στην παρουσίαση συμμετείχαν διαδικτυακά και η συγγραφέας και ο Τούρκος γιατρός του Τσανάκαλε (σήμερα συνταξιούχος) Νατζί Χασανεφέντης, ο οποίος στο μυθιστόρημα έχει το ρόλο του συμφοιτητή και φίλου του μυθιστορηματικού ήρωα Τζεμάλ.

 

Δυο λόγια για το μυθιστόρημα «Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου»:

 

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα -ποταμό που μας ταξιδεύει στο Αϊδίνι του 1922 και από κει στην Κωνσταντινούπολη και τη Λήμνο του 1980. Ο Τούρκος γιατρός Τζεμάλ Γκιοκτσέν καλείται να λύσει ένα γρίφο και να φτάσει στην αλήθεια της ζωής του πιστεύοντας βαθιά πως το παρελθόν καθορίζει το παρόν! Τελικά ένα ερώτημα ορθώνεται και ζητά απάντηση: πόσο η κρίση του κόσμου μπορεί να επηρεάζει τη ζωή μας;

 

Να ευχηθούμε λοιπόν στη αγαπημένη μας Ρούλα Σαμαϊλίδου «Καλοτάξιδο» το βιβλίο της στο νέο του ταξίδι στη γειτονική χώρα και γρήγορα και στη μεγάλη οθόνη!

Δέσποινα Παπαδοπούλου

18 Σεπτέμβρη του 2023

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button