Ανακοινώσεις

Το Βόρειο Αιγαίο συναντά το Νότιο και ο αρχαίος κόσμος γίνεται το «κοινό αγαθό»,

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ

Τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο ενώθηκαν διαδικτυακά με βασικό άξονα τον πολιτισμό. Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» αποδέχθηκε την πρόταση αδελφοποίησης και συνεργασίας του 1ου Ιπποκάτειου Γυμνασίου Κω και οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους εργαζόμενοι πάνω στην εκπαιδευτική δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Γυμνασίου Μούδρου καλωσόρισαν τους Δωδεκανήσιους συμμαθητές τους στην ψηφιακή τους τάξη. Και τα δύο σχολεία παρουσίασαν δράσεις τους και αναφέρθηκαν στο προφίλ του σχολείου τους, ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στα δυο όμορφα νησιά κι εστίασαν τη μελέτη τους στην παρουσίαση του αρχαίου θεάτρου της Ηφαιστίας και του Ρωμαϊκού Ωδείου της Κω.

Το 1ο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω, ένα σχολείο 550 μαθητών, με δράσεις και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον προσέγγισε το Γυμνάσιο Μούδρου παρακολουθώντας την ενεργό παρουσία του και την εξωστρέφειά του.  Συνδετικός κρίκος υπήρξε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός κ. Σαπουνίδου Ζωή, Κοινωνιολόγος, που έχει υπηρετήσει και στα δύο σχολεία. Η αγάπη για τον πολιτισμό και για τη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών φέρνει τα δύο σχολεία κοντά, προωθεί τη γνώση και την έρευνα, δημιουργεί συνεκτικούς δεσμούς ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα και των δύο νησιών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για την προοπτική μαθητικού τουρισμού.

Το Βόρειο Αιγαίο συναντά το Νότιο Αιγαίο και ο αρχαίος κόσμος γίνεται το «κοινό αγαθό», το έρεισμα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, που καλούμαστε μαθητές κι εκπαιδευτικοί να υιοθετήσουμε και να προβάλουμε με στόχο την κοινωνικοποίηση των μνημείων, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button