Λήμνος

Του Άξιζε αυτή η Τιμή !

Τον Δημήτρη Γεωργαντή,   επειδή έχει υπηρετήσει  με  συνέπεια και  διάρκεια την Τοπική Παράδοση,  εμφανισιακά  με την Κεχαγιάδικη φορεσιά  και ηχητικά με το Γλωσσικό ιδίωμα της Λήμνου, για όλα αυτά “Δημήτρη”  δεν τον λες,  ούτε “Μήτσο”  θα τον έλεγα,  που στη Λήμνο δεν είναι το συνηθισμένο…

Δημητρό λοιπόν,  αλλά για να πάμε στο απόλυτο:  είναι το παρατσούκλι,  που οι Κασπακινοί   με αυτά μπορούν να προσδιορίσου για ποιον μιλάνε…   Με το όνομα “Δημητρός”  υπάρχουν πολλοί,  “Τατάριας” ενας.

Ο Δημητρός Γιωργαντής,  Κασπακινος αλλά  πολύ  γνωστός  και στη Μύρινα,  με βασικό στοιχείο την προθυμία του για συμμετοχή  σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση και  σταθερές  του επιτυχίες  το “Λημνιό Γάμο” , στο ρόλο  του ενός από τους δυο  πεθερούς,  που ήταν  τα κεντρικά πρόσωπα της Θεατρικής Παράστασης του  Γάμου και πρωτοπαίχτηκαν  στη 10ετια το  1980.

Στο  τέλος της 10ετιας αυτής  άρχισαν στο Κάσπακα αποκριάτικες εκδηλωσεις με τίτλο ” Μτσουν στο Κασπακα” και το  “Μοίρασμα του Αλόγου”  με μόνιμο συντελεστή πάλι τον Τατάρια ως  έναν  από τους δυο πρωταγωνιστές  οι οποίοι μοίραζαν το Άλογο και έδιναν τα  κομμάτια του σε όποιον του “έπρεπε”.  Ο αυτοσχεδιασμός  σε όλα αυτά όταν το πιο σίγουρο.

Στη φετινή αποκριάτικη  γιορτή του Κάσπακα βραβεύτηκε απο τον  Πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριου  με την απονομή  Πλακέτας,  την όποια,  εμφανώς συγκινημένος,  επιδεικνύει στη Φωτογραφία !  Την Άξιζε  αυτή την Τιμή και μπράβο στους χωριανους του  που το σκέφτηκαν!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button