Επιλεγμένα

Τουρισμός- Η χρονιά που πέρασε και αυτή που έρχεται

Λήμνος 29.10.2019

Αγαπητοί φίλοι της Λήμνου

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, ανακοινώνει  τις αρχικές  προγραμματισμένες δράσεις της για την σαιζόν του 2020. Μελετώντας τις συνεχείς αλλαγές του φαινομένου του τουρισμού όπως αυτό διαμορφώνεται και έχοντας στενότατη συνεργασία με τους διάφορους Εθνικούς ( Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΞΕΕ, Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κλπ), αλλά και τοπικούς οργανισμούς ( «Λήμνος Τουριστική»DMO), παρουσιάζει τις κινήσεις διαφήμισης του προορισμού μας, για την επόμενη σαιζόν 2020.

Η συμμετοχή στη Διεθνή έκθεση ΄Θεσσαλονίκης “Philoxenia” (7-10/11/2019) σαν εκθέτης, και η συμμετοχή στην Διεθνή έκθεση Αθήνας “Greek Tourism EXPO“ επίσης σαν εκθέτης, σε στενή συνεργασία με τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι οι πρώτες κινήσεις για το 2020. Υπενθυμίζουμε ότι το 2019, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου σε συνεργασία με τα διάφορα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ, πραγματοποίησε τις εξής δράσεις:

Α)  Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ γραφείο Γερμανίας, φιλοξενήσαμε τον Ιούνιο (3-8/06/2019) τους Γερμανούς bloggers Tom & Ella Jastram (www.greekmoments.co.de) που παρουσίασαν τη Λήμνο στους Γερμανικό κοινό ,κυρίως . Ο Τom και η Ella Jastram, βραβεύτηκαν απο το Australian Vogue Magazine για  την καλύτερη παρουσίαση των Ελληνικών νησιών στο Αυστραλιανό κοινό. Η Λήμνος ήταν μέρος της καλοκαιρινής promotion περιοδείας τους.

Β) Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ γραφείο Ρουμανίας, φιλοξενήσαμε τον Ιούνιο (8-13/06/2019), τον Γενικό διευθυντή της TV Romania (κρατικό κανάλι της Ρουμανίας)  Κο Titi Dunca και 1 δημοσιογράφο του καναλιού. Οι δημοσιογράφοι κινηματογράφησαν και παρουσίασαν στη Ρουμάνικη τηλεόραση, το εξαιρετικό φιλμ της σειράς “Cap Compass- Liman Limnos” που ήδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ρουμανία. Το φίλμ θα ξαναπαρουσιαστεί σε όλα τα διεθνή κανάλια που η TV Romania συνεργάζεται σε διάφορες χώρες ( Ρουμανία, Ουγγαρία, Κίνα, Ρωσία κ.α ), εντείνοντας την απόδοση της δράσης στο μέγιστο.

Γ) Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ γραφείο Ιταλίας, φιλοξενήσαμε τον Σεπτέμβριο (19-23/09/2019) τη διάσημη  Ιταλίδα δημοσιογράφο  Christina Gambaro και τον διεθνή φωτογράφο Massimo Ripani, του Ιταλικού περιοδικού υψηλών προορισμών Bell’ Europa. Η δράση αυτή θα τοποθετήσει τη Λήμνο στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών  επισκεψιμότητας επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Στις παραπάνω διεθνείς στοχευμένες δράσεις, συμμετείχαν διάφορα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του νησιού ( Varos Village Hotel, Lemnos Village Hotel, To Kyma, Skafidas Rental car, κ.α. ) επιχειρήσεις τις  οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην «Λήμνος Τουριστική», μέλη της ΕΞΛ, πραγματοποίησαν παρουσιάσεις της Λήμνου στις διεθνείς εκθέσεις TTR ( Romania) και WTM ( Germany) εκπροσωπώντας άξια το νησί μας και το τουριστικό προιόν του.

Συνεχίζοντας λοιπόν τον στοχευμένο προγραμματισμό, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, συζητάει τη συμμετοχή της σε 2 πολύ μεγάλα workshops, στο Τορίνο και στο Μιλάνο της Ιταλίας, αρχές Δεκεμβρίου 2019 γνωστές και αγαπημένες αγορές για το νησί μας.

Επίσης, εκτός των παραπάνω η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, με μεγάλη υπερηφάνεια, θα παρουσιάσει στις 07/11/2019 το καινούργιο της website www.limnoshoteliers.com, που φιλοδοξούμε να δημιουργήσει ένα σωστό, επίσημο τουριστικό landing page, για τις ανακοινώσεις της Λήμνου στο παγκόσμιο δίκτυο, πράγμα που μας λείπει σαν νησί. Στο καινούργιο αυτό website θα κληθούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους, όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο website,  προέρχονται απο ανθρώπους Λημνιούς και μή ,που αγαπούν το νησί και που προσδίδουν ένα αυθεντικό άρωμα στον εκπληκτικό προορισμό μας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, είναι ένα όργανο τουρισμού που προβλέπει, προτείνει διορθωτικές κινήσεις και αγωνίζεται για την σωστή τουριστική ανάδειξη του νησιού μας, όχι μόνο στο επίπεδο των αριθμών, αλλά κυρίως στο επίπεδο του κοινού που μας επισκέπτεται. Επίσης είναι ο οργανισμός που παλεύει να μεγαλώσει την τουριστική σαιζόν, αξιοποιώντας την υπάρχουσα δυναμική σε κλίνες, πράγμα που υπερήφανα πιστεύουμε ότι επιτυγχάνουμε ως ένα σημείο, που μας επιτρέπεται απο τις δομές πρόσβασης αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις του νησιού μας. Επίσης η Ένωση ξενοδόχων Λήμνου, είναι ο κατάλληλος συνομιλητής για τις επιχειρήσεις τουρισμού που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό μας, δίνοντας λύσεις όπου χρειάζεται και βοηθώντας στη επίτευξη των στόχων .

Η συνέχεια του προγραμματισμού για τις αρχές του 2020 καιπάντα για την ερχόμενη σαιζόν ,κατ αρχήν θα ανακοινωθεί πάρα πολύ γρήγορα μέσω των μέσων.

Ευχαριστούμε πολύ

Χειμώνας 2019

Για την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου

Στέλιος Α. Μάντζαρης ,MSc  Destination Management

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button