Περιοδικό

Τρεις μήνες ζεστές σούπες

Τρεις μήνες ζεστές σούπες

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την 1η Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου που η εφημερίδα μας δημοσίευσε καθημερινά την σειρά  ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Ήταν συνταγές για ζεστές και νόστιμες σούπες, κυρίως ελληνικές, αλλά και μερικές πολύ γνωστές ξένες, όπως π.χ. μπορς, γκούλας, μινεστρόνε, σορμπά.

Από τις ελληνικές οι πιο δημοφιλείς ήταν τα γιουβαρλάκια, η χωριάτικη φασουλάδα, η ψαρόσουπα, η γίδα βραστή και τα φλομάρια με καβουρμά.

Δεν έλειψαν οι μοναστηριακές, όπως π.χ. η ταχινόσουπα, και οι ποντιακές, όπως τανωμένον σορβά.

Οι περισσότερες συνταγές συνοδεύονταν με λημνιά προϊόντα, όπως φέτα καλαθάκι, πρόβειο γιαούρτι, ταχίνι, ορεκτικά με αλίπαστα ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ και ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ, καβουρμά ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΥ, αρτοποιήματα, και για επιδόρπιο χαλβά, λουκούμια ή γλυκό κουταλιού Αχιλλαδέλη.

 

Είχε προηγηθεί το τετράμηνο πέρσι από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο με μια άλλη παρόμοια σειρά  με τίτλο ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ με (120 συνολικά) καθημερινές συνταγές για κύριο πιάτο αποκλειστικά ελληνικές.

 

Ήδη η εφημερίδα μας έχει δημιουργήσει μια «παράδοση» με πολύ ενδιαφέρουσες σειρές. Υπενθυμίζουμε την άλλη περσινή σειρά ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ. Ήταν μια λεπτομερής παρουσίαση των 33 χωριών της Λήμνου, με όλα τα ιστορικά, λαογραφικά κλπ. στοιχεία τους και τα αξιοθέατα.

 

Επίσης να σημειωθεί η φετινή επετειακή σειρά με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Κάθε Κυριακή παρουσιάζουμε έναν από τους ήρωες προγόνους μας που πολέμησαν και μας χάρισαν την ελευθερία.

 

Στη διάθεση των αναγνωστών μας είναι οποιαδήποτε επιμέρους συγκεκριμένη ανάρτηση έχουμε κάνει μέχρι τώρα σ’ αυτές τις σειρές (συνταγή, χωριό, ήρωας):

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.

Στείλτε με μήνυμα την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (mail) στο  dimitriadis.theod@gmail.com  και θα λάβετε αυτό που σας ενδιαφέρει μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν.

Ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας Θ. Δημητριάδη για την επιμέλεια αυτών των σειρών.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button