ΑνακοινώσειςΛήμνος

Ξεκινά ο Τρύγος στη Λήμνο – Το πρόγραμμα και ενημέρωση για το τι ισχύει φέτος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΥΓΗΤΟΥ 2022

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ:
26-27-28-29 Αυγούστου (4 ημέρες)

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΛΟΙΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΑ (ΟΧΙ Λημνιό):
29 Αυγούστου (1 ημέρα)

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ:
από 1 Σεπτεμβρίου έως και 14 Σεπτεμβρίου (14 ημέρες)

Για τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση
Η παραλαβή των σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07:00 έως τις 15:00

Παρακαλούνται θερμά, όσοι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ οι ίδιοι
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ή ανήκουν στο ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,
να ενημερώνουν τον υπεύθυνο ζύγισης κατά την προσέλευσή τους.

Παραγωγοί που δεν είναι μέλη
του Συνεταιρισμού αλλά επιθυμούν να παραδώσουν σταφύλια, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Α.Σ. Λήμνου – η Ένωση άμεσα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του πως για τον φετινό τρυγητό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 26η Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, με την παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικής καλλιέργειας. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι τέσσερις (4) και πιο συγκεκριμένα οι 26- 27 -28-29 Αυγούστου 2022.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα λοιπά ερυθρά οινοποιήσιμα σταφύλια με μοναδική ημέρα παραλαβής τους την 29 Αυγούστου 2022. Σε περίπτωση που ορισμένα ερυθρά οινοποιήσιμα σταφύλια δεν έχουν φτάσει στον κατάλληλο βαθμό ωρίμανσης μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, η παραλαβή τους θα γίνει μαζί με τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό, σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ακολούθως, θα γίνει η παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και για τέσσερις (14) ημέρες συνολικά, μέχρι και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα παραληφθούν τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του τρυγητού για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους.


Η παραλαβή όλων των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τα σταφύλια που θα παραδίδονται και δε θα ξεπερνούν τα 11,0 baume (μπωμέ) , θα τιμολογούνται στη κατηγορία Β’ Ποιότητας.
Τη φετινή χρονιά, και προς διευκόλυνση των παραγωγών – μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού, θα εφαρμοστεί η μέθοδος παράδοσης με προκαθορισμένο ραντεβού του παραγωγού.
Γιa το λόγο αυτό θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με το οινοποιείο της οργάνωσης , και καθορισμένο υπάλληλο, για τον ορισμό της ημέρας παράδοσης των σταφυλιών του κάθε παραγωγού.
Ο αριθμός του τηλεφώνου θα είναι 698 34 06 149 και θα είναι ενεργός από τις 7:00-15:00 και από τις 17:00-19:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button