Βαλάνες: το Λημνιο Ζυμαρικο Αμεσης “Βράσης” απο το Δ.ΙΕΚ Λημνου

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΛΗΜΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ “ΒΑΛΑΝΕΣ” ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ
Οι σπουδαστές του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF Δ εξαμήνου, ο εκπαιδευτής τους σεφ κ. Ηλίας Κελεμένης και η Διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ κα Ιουλία Λυγδά παρασκευάσαμε και μαγειρέψαμε τα γνωστά λημνιά σπιτικά ζυμαρικά, βαλάνες με μελίχλωρο τυρί Λήμνου και με μούστο/πετιμέζι!!
Χρησιμοποιήσαμε φυσικά ντόπια προϊόντα, όπως το ιδιαίτερο αλεύρι Λήμνου Μαυραγάνι, το βραβευμένο μελίχλωρο τυρί Λήμνου και μούστο.
Απολαύσαμε όλη τη διαδικασία και τα υπέροχα ζυμαρικά, το διασκεδάσαμε, περάσαμε όμορφα και…
το βιντεοσκοπήσαμε, με σκοπό να μάθουν όλοι πόσο εύκολο είναι να φτιάξουν μακαρόνια και να προβάλουμε την καταπληκτική λημνιακή γαστρονομία!!
Προσεχώς θα δημοσιεύσουμε το βίντεο…
Η Διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά