ΕπιλεγμέναΛήμνος

Βιβλιοθήκη Λεωνίδα Βελιαρούτη στην Κοινότητα Καλλιθέας !

Το όνειρο του αείμνηστου Λεωνίδα Βελιαρούτη έγινε πραγματικότητα.

Η βιβλιοθήκη του Λεωνίδα Βελιαρούτη, σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου, στεγάζεται πλέον στο κοινοτικό γραφείο της Καλλιθέας. Είναι ανοιχτή προς όλους για να μελετήσουν επιτόπου ή να δανειστούν τα έργα του αγαπημένου μας δασκάλου και συγγραφέα.

Ο Λεωνίδας Βελιαρούτης γεννήθηκε το 1916 στο Γραμμένο Ιωαννίνων. Σπούδασε στην Πάντειο, στη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εργαζόταν ως δάσκαλος σε σχολεία της Λήμνου και της Αθήνας. Στη Λήμνο δίδαξε, έζησε και παντρεύτηκε. Συνέχισε να επιστρέφει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι στην Καλλιθέα, το χωριό καταγωγής της συζύγου του, το οποίο αγάπησε αλλά και από το οποίο αγαπήθηκε πολύ. Ο Λεωνίδας Βελιαρούτης αφιέρωσε σημαντικό μέρος των μελετημάτων του στην ιστορία του νησιού μας, των λογοτεχνών και των στοχαστών μας. Η αγάπη του για το χωριό μας είχε ως αποτέλεσμα να συγγράψει το βιβλίο “Η Καλλιθέα (Σαρπί) της Λήμνου και η Παλαιολογική σχολή της”.

Τα υλικά της βιβλιοθήκης είναι προσφορά του Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και τα έξοδα κατασκευής του προέδρου Παλαιολόγου Κυριαζή.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button