Λήμνος

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ, ΜΕΝΕΙ… Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ, ΜΕΝΕΙ... Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !

Και το όνομα αυτού (του Συνδυασμού)  είναι  ΣΥΜΠΑΝ από τα αρχικά ΣΥΜ-μαχία Π-αλλημνιακης ΑΝ-απτυξης !   Επίσης είναι έτοιμο το οπτικό σήμα του Συνδυασμού , αυτό της φωτογραφίας.

Αυτά τα βρήκαν και τα  ανακοινώσανε, το Δήμαρχο δε  βρήκαν ακόμη… αλλά αυτό είναι το επόμενο βήμα,  αυτής της πρότυπης Κίνησης Πολιτών και θα γίνει  μάλλον  την Κυριακή 10 φλεβαρη στη γενικη  συνέλευση στην Ατσικη, απ ο,τι μαθαίνω.

Εντωμεταξύ οι  Επιτροπές,  που εχουν  συσταθεί,   παράγουν  έργο  πάνω στο οποίο  θα βασιστεί, φαντάζομαι, το Πρόγραμμα του ΣΥΜΠΑΝ και όχι ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ…

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η οποία αποτελεί το βασικό θεσμικό όργανο χάραξης και επεξεργασίας της πολιτικής του Δήμου σε θέματα εκπαίδευσης να αποκτήσει ρόλο ουσιαστικό και δυναμικό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων ανάληψης πρωτοβουλιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Να συνεργάζεται με τις σχολικές επιτροπές, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, το Πανεπιστήμιο και τους φορείς μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Τα σχολεία  είναι η περιουσία μας, η κληρονομιά που οφείλουμε να φροντίσουμε, να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε για χάρη των παιδιών μας. Να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων και ενεργειακή αναβάθμιση όπου χρειάζεται.

Άμεσα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του παλαιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας, το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον σεισμό του 2014. Η επαναλειτουργία του θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για το μεγαλύτερο σε μαθητικό πληθυσμό σχολείο του νησιού.

Να υποστηρίξουμε σχολές γονέων και να προωθήσουμε συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης νέων και ενηλίκων στους χώρους και τα εργαστήρια των σχολείων. Οι σχολικές αυλές και οι αθλητικές τους εγκαταστάσεις να προσφέρονται για αθλητικές δράσεις, για οργανωμένο και ελεύθερο παιχνίδι.

Στο ειδικό σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Ρεπανιδίου να αξιοποιήσουμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ.

Να στηρίξουμε την ανακύκλωση που γίνεται στα σχολεία και να οργανώσουμε   δράσεις στους βιότοπους του νησιού και περιοχές  μεγάλης οικολογικής σημασίας με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Για να βελτιώσουμε τη σχολική αποτελεσματικότητα και να προεκτείνουμε την εκπαιδευτική αποστολή θέλουμε σχολεία ανοιχτά στην τοπική κοινωνία και σε μια σχέση αμφίδρομη με αυτή. Οι πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες των σχολείων, τα καινοτόμα προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν  γέφυρες επικοινωνίας που θα τα φέρουν στο επίκεντρο του κοινωνικού ιστού.

Να υποστηρίζουμε τις προτεινόμενες σχολικές δραστηριότητες αλλά και να δημιουργούμε κίνητρα και συνεργασίες με τη σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού με στόχο να  εμπλέξουμε τα μέλη της σε δράσεις με επιστημονικό και πολιτιστικό προορισμό.

Το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας να σχεδιάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κάθε σχολικής χρονιάς για να αποτελέσει  τη βασική απεικόνιση αυτής της σχέσης σχολείου –τοπικής κοινωνίας με σκοπό την  προώθηση του πολιτισμού του νησιού μέσα από την παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων εντός και εκτός Λήμνου, τις συνεργασίες και αδελφοποιήσεις με άλλες εκπαιδευτικές μονάδες  και της συμμετοχής σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button