UncategorizedΠεριοδικό

Waterman (της Βουλής)

Waterman

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Στην ελληνική Βουλή υπάρχει ένα παράξενο φαινόμενο, μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Ανάμεσα στους άλλους εργαζόμενους εκεί (καθαρίστριες, πρακτικογράφοι, αρχειοθέτες κλπ.) υπάρχει κι ένας με την ειδικότητα του waterman. Ο υπάλληλος αυτός είναι ειδικευμένος να γεμίζει από το κυλικείο ένα ποτήρι νερό, να ανεβαίνει στο βήμα της βουλής, και να το αφήνει εκεί όπου βγάζουν λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων και οι άλλοι ομιλητές.

Δεν ξέρω τι τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να προσληφτεί για αυτήν τη δουλειά, εάν δηλαδή προκηρύσσεται κάποιος πανελλήνιος σχετικός διαγωνισμός, ή μήπως τον διορίζει ως «ημέτερο» με ρουσφέτι κάποιος πολιτικός.

Επίσης είμαι περίεργος, περίπου πόσα ποτήρια κουβαλάει το μήνα και πόσος άραγε να είναι ο μισθός του.

Από όσο θυμάμαι, παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις της Βουλής, σχεδόν κανένας ομιλητής δεν πίνει νερό από αυτό το ποτήρι. Ίσως ο μόνος που έπινε ήταν ο Βασίλης Λεβέντης. Αυτός δεν ήταν σαν τους άλλους χειμαρρώδης όταν έβγαζε λόγο, αλλά μιλούσε πολύ αργά. Και κάθε λίγο και λιγάκι έκανε μια παύση, έπινε μια γουλιά για να σκεφτεί τι θα πει στη συνέχεια. Ας πούμε, όπως ο Τζώρτσιλ, που συνήθιζε πριν μιλήσει να τραβάει μια ρουφηξιά από το πούρο του.

Όλοι οι άλλοι ομιλητές, που πίνουν νερό από αυτό το ποτήρι όταν βγάζουν λόγο, νομίζω ότι το κάνουν επειδή προηγουμένως μάλλον έφαγαν κάτι πολύ αλμυρό, για παράδειγμα αντσούγιες, κανέναν πατσά ή μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button