Λήμνος

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ : Αντρέας Κλάψος !

Αντρέας Κλάψος. Είχε την φροντίδα για τα γυρίσματα της Εκπομπής που είδαμε στην  ΕΡΤ3 ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ με θέμα τους Κεχαγιάδες της Λήμνου.

Επί 3 μέρες έτρεχε, μετέφερε το τηλεοπτικό συνεργείο και οργάνωνε τις συναντήσεις με τους πάρα πολλούς που μίλησαν για ένα παραγωγικό παρελθόν,  το κτηνοτροφικό, της ΛΗΜΝΟΥ, όπως αυτό ήταν επι αιώνες. Ήταν μια εκπομπή ντοκιμαντέρ για το τι σημαίνει Κεχαγιάς στη Λήμνο… Περήφανοι ήταν όσοι μίλησαν για ένα τόσο δύσκολο και αδικο, όπως το περιέγραψαν,  εργασιακό παρελθόν.

Ο Αντρέας Κλάψος, Πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Τσιμαντρίων και δάσκαλος των Χορών,   με συνεχή δραστηριότητα και παρουσία σε όλες  τις εκδηλώσεις Εθνικές και Καλοκαιρινές,  με τα παιδιά του Συλλόγου να χορεύουν αυθεντικά τους Λημνιους χορούς.

Ο  ίδιος είναι το τελευταίο,   εν δρασει,  μέλος της θρυλικής Ομάδας Κεχαγιάδες, που 10ετιες πριν εκπροσωπούσε τη Λήμνο σε πάμπολλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Πατέρας πολύτεκνης οικογενείας,  Κεχαγιάς, και όχι μόνο,  και ο ίδιος, με τα παιδιά του να  ακολουθουν το ίδιο αρχέγονο  επάγγελμα,  είναι για τη Λήμνο μια  σταθερή αξία σε θέματα παράδοσης.

Με τον Αντρέα Κλάψο θα κλείσουμε αυτόν τον κύκλο όσων,  κατά την γνώμη μας  ξεχώρισαν στο 2020,  αφήνοντας βέβαια πολλούς που θα έπρεπε να περιληφθούν σε αυτή τη Λίστα.

Πάντως στο όνομα το Αντρέα τιμούμε και  ξεχωρίζουμε όλους εκείνους που καθημερνά,  χωρίς Κυριακές και Αργίες,  κάνουν  το περήφανο επάγγελμα του Κεχαγιά!

Στη Φωτογραφία ο  Αντρέας Κλάψος σε αναπαράσταση της απόβασης στα Βουρλίδια του Ελληνικού Αγήματος Απελευθέρωσης της Λήμνου. Την αναπαράσταση  αυτή,  κάθε χρόνο την 8η Οκτωβρη,  ο  Αντρέας  καθιέρωσε και οργανώνει!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button