Απόψεις

Υφυπουργείο Ψαρέματος !

Υφυπουργείο ψαρέματος !

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ένα ολόκληρο υφυπουργείο για το ψάρεμα, με τίτλο Υφυπουργείο Αλιείας.

Κι επίσης ότι το ανέλαβε μια γυναίκα, η Φωτεινή Αραμπατζή.

Δεν αναφέρεται με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η κ. Αραμπατζή για αυτή τη δουλειά. Είχε, άραγε, προϋπηρεσία στο ψάρεμα; Ήταν μερακλού στα ψάρια;

Πριν από δέκα χρόνια, το 2009, άλλη μια γυναίκα, η Μαρία Δαμανάκη, είχε διοριστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Επίτροπος Ναυτιλίας και Αλιείας.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα ψάρια ολοένα μειώνονται στις ελληνικές θάλασσες. Σχεδόν έχουν εξαφανιστεί. Κάτι η υπεραλίευση, κάτι η παράνομη αλιεία, κάτι η ρύπανση, όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό τα ψάρια που τρώμε θα είναι σπάνιο είδος και θα τα χρυσοπληρώνουμε, ή θα συμβιβαστούμε με καμιά πέστροφα και ψάρια ιχθυοτροφείου.

Επίσης σίγουρο είναι ότι αυτές οι θέσεις, στα Υφυπουργεία, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ., οι μισθοί και οι αποζημιώσεις είναι χρυσοφόρες, σαν τα μεγάλα λαβράκια.

Δεν ξέρω τι Διευθύνσεις και Τμήματα θα έχει το νέο Υφυπουργείο Ψαρέματος, αλλά προτείνω τις εξής Διευθύνσεις, ώστε να βολευτούν όσο γίνεται περισσότεροι:

Διεύθυνση Τσαπαρί, Καθετής και Συρτής.

Υποδιεύθυνση Παραγάδι, Πεταχτάρι και Αθερινόδικτα.

Διεύθυνση Ψαρόσουπας (κακαβιάς) και Καλαμαράκια γεμιστά.

Υποδιεύθυνση Μπακαλιάρο και Γαλέο σκορδαλιά

Διεύθυνση Μύδια σαγανάκι και χταπόδι ξιδάτο

Υποδιεύθυνση Σαρδέλα παντρεμένη και Ξιφία πλακί στο φούρνο.

Διεύθυνση Γάβρο τηγανητό

Υποδιεύθυνση Σαργό στα κάρβουνα με λαδολέμονο.

κλπ. κλπ.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button