Απόψεις

Υπερπληθυσμός  ώρα μηδέν ???

Υπερπληθυσμός  ώρα μηδέν ???

Γράφει (καθε Παρασκευη) η Χριστινα Καβουρα

Ενώ εμείς εδώ έχουμε υπογεννητικότητα   όπως  και κάποια άλλα κράτη της γης π.χ. βλέπε  Ιαπωνία, σε άλλα κράτη ο πληθυσμός  αυξάνεται συνεχώς  όπως στην Ινδία που τείνει να ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα, που βέβαια και η Κίνα δεν πάει πίσω,  από την στιγμή μάλιστα που καταργήθηκε ο νόμος για ένα παιδί ανά οικογένεια .

Υπάρχει και ένα εφιαλτικό λινκ που δείχνει ανά  δευτερόλεπτο  τον πληθυσμό της γης και την αύξησή του,  αφού οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι από τις γεννήσεις.

https://www.worldometers.info/

Απ’ ότι βλέπω ξεπεράσαμε τα 8 δις. Ποτέ ο πλανήτης δεν είχε φθάσει σε τέτοια νούμερα !

Μόνο που κάθε φορά που γίνεται λόγος για υπερπληθυσμό βγαίνουν στο προσκήνιο διάφορες ιώσεις,  αρρώστιες,  κάποιες θανατηφόρες για κάποιες ομάδες του πληθυσμού,  κάποιες θανατηφόρες για όλους ! Ας θυμηθούμε τον υιό ΕΜΠΟΛΑ,  αιμορραγικός πυρετός ο οποίος ήταν  και συνεχίζει να είναι θανατηφόρος , η νόσος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας: ποσοστό 50% έως και 90% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό  καταλήγει συνήθως στον θάνατο.  Ας  σκεφθούμε τον covid  από τον οποίον τρία χρόνια τώρα δεν μπορούμε να σωθούμε !

Τυχαίο? Ενδεχομένως μπορεί να είναι και τυχαίο αλλά πολλοί αμφισβητούν την «τυχαιότητα»  αυτών των μολύνσεων, χώρια  που οι εκτιμήσεις από πού προέρχονται αυτοί οι υιοί δεν πείθουν κανέναν.  Στην περίπτωση  του covid δεν έχει καταλήξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας  σε  αποδεκτά αποτελέσματα.  Αλλά και Αμερικανοί επιστήμονες που επιχείρησαν να ερευνήσουν  στην Κίνα  την προέλευση του υιού  ή απέτυχαν  ή δεν δημοσιεύουν  τα πορίσματά τους !

Τώρα οι Οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι ο Πλανήτης μας γέρασε,  δεν έχει πλέον τις δυνατότητες να αντέξει και να θρέψει αυτό τον  πρωτοφανή  για τα δεδομένα της γης Υπερπληθυσμό,  δημιουργούν μια ανασφάλεια και έναν ρατσισμό για  ομάδες πληθυσμού που συνεχίζουν σύμφωνα με την θρησκεία τους να μην παίρνουν μέτρα αντισύλληψης !

 

Ο πλανήτης σε σχέση με τους λοιμούς πέρασε δύσκολα ! Από την μαύρη πανώλη σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης οι θάνατοι ξεπέρασαν ακόμα και το 70 % του πληθυσμού όπως π.χ. στην Βενετία και στην Φλωρεντία.

(«Η εκκλησιαστική και κοσμική εξουσία έριξε την ευθύνη για τον όλεθρο στους Εβραίους. Έτσι ξεπήδησε ξαφνικά μια θεωρία ότι δήθεν οι Εβραίοι είχαν δηλητηριάσει τα πηγάδια για να εξοντώσουν τους χριστιανούς. Η θεωρία αυτή πυροδότησε ένα γενικότερο κύμα διωγμών εναντίον των Εβραίων σε ολόκληρη την Ευρώπη. »)

 

Με τον όρο µαύρη πανώλη ή µαύρος θάνατος αναφέρεται η πανδημία των ετών 1348 – 1353, η οποία θεωρείται και η πλέον πιο καταστροφική στην καταγεγραμμένη παγκόσμια ιστορία. Ο συνολικός ανθρώπινος απολογισμός της, υπολογίζεται σε 100 έως 200 εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, στην Ασία και στη βόρεια Αφρική.

Από την μαύρη πανώλη ανέκαμψε ο πληθυσμός της Ευρώπης μόλις τον 17ο  αιώνα !

Αν στις ασθένειες προσθέσουμε και τους λιμούς που επακολούθησαν  λόγω που δεν υπήρχαν άνθρωποι να καλλιεργήσουν τη γη  αλλά και τους αναρίθμητους πολέμους θρησκευτικούς ή μη,  η  μεγάλη μείωση του πληθυσμού ήταν γεγονός !

Σήμερα ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, με συνέπεια  της αύξησης  του  μέσου όρου ζωής,  υπάρχει μια μακρά περίοδος σχετικής  ειρήνης  μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι ιατρικές επιστήμες με την βοήθεια  και της τεχνολογίας προόδευσαν και προοδεύουν συνεχώς,   αλλά  κάποιοι επιστήμονες  …. απελπίζονται γιατί  σε λίγο η γη δεν θα μας χωράει !

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η γη μας έχει πολλές δυνατότητες,  που πολλές από αυτές  δεν τις γνωρίζουμε ακόμα.

Περισσότερες πιθανότητες έχουμε να καταστραφούμε μόνοι μας και να καταστρέψουμε τον πλανήτη, βλέπε καταστροφή του περιβάλλοντος,  παρά  να σκεπτόμαστε ότι ο πλανήτης δεν μπορεί να μας θρέψει,  αλλά και άλλα εφιαλτικά σενάρια !

 

Υπάρχει ένα είδος χάμστερ,  που αν ο πληθυσμός τους αυξηθεί πολύ, αυτοκτονούν  ομαδικά πέφτοντας από γκρεμούς στην θάλασσα.

Επειδή εμείς είμαστε άνθρωποι και δεν αντιδρούμε βέβαια όπως τα χάμστερ αλλά  αντιδρούμε διαφορετικά και σίγουρα πιο  δύσκολα, αυτή μας η  ενδεχόμενη αντίδραση στο υπερπληθυσμό της γης με τρομάζει !  Ιδιαίτερα με τρομάζει η αντίδραση κάποιων πεσιμιστών  ειδημόνων!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button