ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Υπογειοποιηση των Κάδων Απορριμάτων σε 13 σημεια από Ρηχά Νερά μεχρι Πλ. Υψιπύλης

Η υπογειοποίηση των Κάδων  Απορριμμάτων,  ένα έργο που μόλις άρχισε, θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3 μήνες,   όπως μας είπε ο Δήμαρχος της Λήμνου σε σημερινή (18/9/20) ραδιοφωνική συνομιλία μας .

Ο κ. Μαρινάκης μας έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο αυτό το οποίο είναι,  κατά τη γνώμη μας,  από αυτά που  θεωρούνται πρωτοποριακά και μένουν  στην Ιστορία! Ειδικά στη Μύρινα,  που  οι κάδοι απορριμμάτων  σήμερα είναι  σε κακά χάλια…

Οι  υπογειοποιημένοι  κάδοι θα αντικαταστήσουν  τους  επίγειους  σε 13 σημεία σε αυτή τη φάση ,  θα ακολουθησει και δεύτερη με 15 σημεία! Κάθε υπογειοποιημένος κάδος   θα   χωρά  τα απορρίμματα 3 επίγειων Κάδων !  Θα είναι εξαφανισμένος “από προσώπου γης” και  θα υπάρχει ένα καπάκι όπου θα το ανοίγει κάνεις για  να εναποθέτει την  πλαστική σακούλα με τα σκουπίδια του.  Ο κάδος αυτός θα αδειάζει με ειδικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί στα υπάρχοντα Απορριμματοφόρα του Δήμου.

Στα Ρηχά Νερά, στα δυο υπάρχοντα σημεία, στον  πευκόφυτο Λόφο των Κυπρίων (φωτογραφία)   και  λίγο πριν την Λέσχη αξιωματικών. Στο  Ρωμαίικο  στο Ναυτικό Όμιλο και  έξω από το Χριστοδουλίδειο Μέγαρο.  Ας σταθούμε για λίγο εδώ  γιατί    στο σημείο  αυτό  είναι πολύ αρνητική η  παρουσία των κάδων απορριμμάτων,  μπροστά από το εμβληματικό κτίριο Χριστοδουλίδειο και στο μέτωπο των  πανέμορφων κτιρίων του Ρωμαίικου !  Μέχρι τώρα αναφέραμε 4 σημεία, τα άλλα 9 θα είναι, όπως μας είπε ο Δήμαρχος, στην πλατεία ΚΤΕΛ, στη Λ. Δημοκρατίας και στην Πλατεία Υψιπύλης. Σ’  αυτό το σημείο  οι σημερινοί Κάδοι έντονα αντιαισθητικοί και πολλοί  οπότε εδώ  θα τοποθετηθούν 2 υπογειοποιημένοι κάδοι. Το επάνω μέρος των κάδων θα είναι με επένδυση υλικών πεζοδρομίου, τόνισε ο Δήμαρχος, για να μην ενοχλούν αισθητικά.

Το έργο αυτής  της φάσης , θα ακολουθησει και δεύτερη,  χρηματοδοτείται με  235.000 €, και η προσπάθεια ένταξης σε ένα από τα ειδικά Ευρωπαϊκά Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου άρχισε στις 21/12/2017

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button