Λήμνος

Υποτροφίες για το Κολλέγιο Αθηνών

Μύρινα,07 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, με τον Διευθυντή Προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας του Κολεγίου Αθηνών κ. Νίκο Μανταράκη και τον δωρητή κ. Γιώργο Κωνσταντέλλη, σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών που προσφέρονται σε μαθητές της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, η Υποτροφία Αριστείας-Οικονομικής Ανάγκης «Μαρίας Κονταρίδη & Βασιλείου Κωνσταντέλλη», την οποία προσέφερε ο κ. Γεώργιος Κωνσταντέλλης στη μνήμη της γιαγιάς  του Μαρίας Ιμβριωτέλλη Κονταρίδη, θα απονεμηθεί σε μαθητή ή μαθήτρια που κατάγεται και διαμένει στη Λήμνο ή τον Άγιο Ευστράτιο και θα αριστεύσει κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετικό ήθος και η οικογένειά του αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη υποτροφία που ανακοινώνεται φέτος για τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο από το Κολλέγιο Αθηνών, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί η υποτροφία «Ιωάννα Παλαιολόγου», προσφορά του κ. Δούκα Παλαιολόγου, η οποία θα απονεμηθεί σε μαθητή ή μαθήτρια που κατάγεται και διαμένει στη Λήμνο ή τον Άγιο Ευστράτιο και θα αριστεύσει κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης ευχαριστεί θερμά τους δωρητές και το Κολέγιο Αθηνών για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά και τη δυνατότητα που παρέχεται στους μαθητές των ακριτικών νησιών μας να φοιτήσουν δωρεάν στο υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά και στις οικογένειές τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες.

Ο κ. Μανταράκης θα συναντηθεί σήμερα στις 18:00 στο Δημαρχείο με τους εκπαιδευτικούς και τους ενδιαφερόμενους γονείς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προγράμματα υποτροφιών και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις τους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button