Επίκαιρα

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ οικονομική στήριξη !

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ.

Κοινοποίηση προς

Πρωθυπουργό

Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εργασίας

Βουλευτές  νομού Λέσβου

Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Έπαρχο Λήμνου

Δήμαρχο Λήμνου

Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής

ΜΜΕ

 

Κύριε πρωθυπουργέ ,κύριε υπουργέ εργασίας, κύριοι βουλευτές του νομού Λέσβου,

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι εδώ στο ακριτικό νησί της Λήμνου που ζούμε οι εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου είναι πολλοί!

Πολλοί συνάδελφοί μας, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και της καραντίνας, έχουν παραμείνει άνεργοι και θα συνεχίσουν απ’ ότι φαίνεται για μεγάλο διάστημα ακόμη, αφού οι τουριστικές επιχειρήσεις που εργάζονται κάποιοι από αυτούς, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και θα πληρωθούν τον Αύγουστο!!!

Σας ενημερώνουμε δε, πως το τελευταίο επίδομα ανεργίας που λάβαμε ήταν 7 Απρίλιου !!!

  Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ οικονομική στήριξη του εργατικού δυναμικού και την  ασφαλιστική κάλυψη, διότι κινδυνεύουμε να μην βγάλουμε ανεργία, τη στιγμή που το διάστημα εργασίας θα είναι πολύ μικρό.

Δεν ήταν επιλογή μας να μην εργαζόμαστε και σίγουρα δεν είναι δική μας ευθύνη το ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τα πλέον βασικά της οικογένειάς μας.

Είμαστε σε παραμεθόριο περιοχή και τα προβλήματα και οι δυσκολίες που μπαίνουν καθημερινά στις ζωές μας είναι πολλά. Από τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού μας που μας αναγκάζουν να πληρώνουμε (από αυτά που δεν έχουμε) για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας, από την πανάκριβη αεροπορική συγκοινωνία μας για να μεταβούμε  οπουδήποτε , κυρίως στα κέντρα, τα πανάκριβα καύσιμα, και φυσικά τη μεγάλη ανεργία που ταλανίζει τον περισσότερο κόσμο.

Κύριε πρωθυπουργέ, στηρίζουμε με πολλή δουλειά τον τουρισμό στον οποίο υποτίθεται ότι στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος η οικονομία του νησιού μας και της χώρας και πρέπει να λάβουμε αντίστοιχα με όσα παράγουμε με τη δουλειά μας, όσα χρειάζεται κάθε άνθρωπος σήμερα στον 21ο αιώνα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που υπάρχει.

Δικαιούμαστε να ζήσουμε με ασφάλεια, υγεία και αξιοπρέπεια, εμείς και οι οικογένειές μας. Αυτή είναι για εμάς η «κανονικότητα» που σήμερα, κάτω από τις συνθήκες που σας περιγράψαμε, δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΛΑΜΑ ΠΕΤΡΕΛΛΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ : ΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΜΕΛΗ : ΑΘΗΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΓΑΤΖΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ

LimnosNea.gr – Η φωτογραφία ειναι Αρχείου , απο αγωνιστική Κινητοποίηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button