ΛήμνοςΠεριοδικό

10 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ (Με έμφαση στη Μυθολογία και παραγωγή)

Ο,ΤΙ  ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ,  ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ,  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΩΜΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΟΛΑΚΕΙΑΣ –

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ, ΠΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΙΠΛΑ!!!  

 Από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η Λήμνος αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, τόσο για Έλληνες όσο και για τους τουρίστες, ειδικά την περίοδο των διακοπών.

Αξίζει να επισημάνουμε δέκα σημαντικές πληροφορίες για αυτό το νησί, που αν αποφασίσουμε να επισκεφτούμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε!

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ενώ βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος.

Είναι ηφαιστιογενές νησί, έχει εύφορες πεδιάδες και όχι δάση, ενώ οι κύριες ασχολίες των κατοίκων της είναι η αλιεία, η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Ο Όμηρος αναφέρει το όνομα Λήμνος στα έπη του, το οποίο προέρχεται από την αρχαία λέξη Λήιον που σημαίνει σπαρμένο χωράφι ή από τη «ληίς» που σημαίνει κοπάδι και «μήλο» που σημαίνει πρόβατο. (η δεύτερη εκδοχή έχει περισσότερη υπόσταση, καθώς η Λήμνος θεωρείται το πεδινότερο νησί του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη Λήμνο καταγόταν ο θεός Ήφαιστος (εικόνα τιτλου) . Σύμφωνα με αυτό που μας πληροφορεί ο μύθος, ο Δίας εκσφενδόνισε επάνω στο θυμό του τον Ήφαιστο μετά από έναν καβγά με την Ήρα, με αποτέλεσμα εκείνος να προσγειωθεί στη Λήμνο και να μείνει ανάπηρος.

Η Λήμνος θεωρείται σημαντική πηγή αμπελοκαλλιέργειας, η οποία θεωρείται πως προέρχεται από το Διόνυσο.

Από το 1998 ως το 2010 το νησί έχε χωριστεί σε τέσσερις δήμους.

 

Η Λήμνος αποτέλεσε ένα νησί που ανέδειξε πολλές προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου, όπως ο σοφιστής Αντίλοχος, ο Απολλόδωρος και ο γλύπτης Αλκαμένης.

Το 196 η Λήμνος βρέθηκε στην κυριαρχία των Ρωμαίων, οι οποίοι της επέτρεψαν να έχει δικούς της νόμους αλλά με την κυριαρχία του ρωμαϊκού στρατού.

 

Η Λήμνος έχει μεγάλη παράδοση σε γαλακτοκομικά προϊόντα, στο μέλι, στα παξιμάδια, στα σιτηρά, όπως και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Η Λήμνος θεωρείται ένα νησί με καθαρές και όμορφες παραλίες, κάτι το οποίο την καθιστά έναν τόπο ιδιαίτερης προτίμησης για καλοκαιρινή απόδραση από πολλούς ανθρώπους

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button