ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Έργο Ζωής του Χρ. Μπουλώτη !

ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΚΑΡΝΙΑ:

Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου, προσφορά του Χρήστου Μπουλώτη στη Λήμνο!!!

Τα μεγάλα έργα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Προκύπτουν από σκληρή δουλεία, μεράκι, οικονομικές δαπάνες, υπομονή και επιμονή επί πολλά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες. Είναι πραγματικά Έργα Ζωής.

Ένα τέτοιο Μεγάλο Έργο Ζωής είναι το Μουσείο του Χρήστου Μπουλώτη. Ο Χρήστος παράλληλα με το μεγάλο του ανασκαφικό έργο, ως αρχαιολόγος, παράλληλα με το επιστημονικό συγγραφικό του έργο και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, συνέλεγε σε όλη του τη ζωή, με μεγάλη οικονομική του επιβάρυνση, σπάνια πλέον παιδικά παιχνίδια, ο αριθμός των οποίων φτάνει τις 16.000.

Με αυτή την προίκα ο Χρήστος ονειρευόταν να ιδρύσει στην πατρίδα του τη Λήμνο, στην πόλη του τη Μύρινα και στη γειτονιά του τον τούρκικο γυαλό, ένα Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου. Μετά από τεράστιες δυσκολίες, καθυστερήσεις, απογοητεύσεις και πίκρες, το όνειρό του γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Δουλεύει από πολύ πρωϊ, αυτό τον καιρό, μέχρι αργά το βράδυ, για να το τελειοποιήσει, προσέχοντας και την τελευταία του λεπτομέρεια. Απαιτητικός μέχρι σκληρός με τον εαυτό του, δεν συγχωρεί καθυστερήσεις και άλλες αναβολές.

Το Μουσείο είναι πια το σπίτι του και το ετοιμάζει για τη μεγάλη γιορτή της έναρξης της λειτουργίας του, προσφορά στα χιλιάδες παιδιά και στους μεγάλους που θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα του και να σεργιανίζουν στο χρόνο, στους τόπους και στα όνειρα των χιλιάδων επίσης παιδιών που έπαιξαν και ονειρεύτηκαν με τα παιχνίδα αυτά.

Καλό κουράγιο φίλε Χρήστο!!!

Όλοι εμείς, η Λήμνος, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος σε ευγνωμονούμε για την πολύτιμη προσφορά σου στο ευγενές, στο ανώτερο και στον παγκόσμιο πολιτισμό, που ευαγγελίζεται την αγάπη, τη φιλία, την ειρήνη και τις πανανθρώπινες αξίες!!!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button