2020
Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Σαρδέλες παντρεμένες στο φούρνο

Τι θα φάμε σήμερα – Σαρδέλες παντρεμένες στο φούρνο

Εύκολο, καλοκαιρινό, νόστιμο φαγητό.

Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο πολύτιμα, φτηνά ψάρια που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Ανήκει, μαζί με τον κατά πολύ ακριβότερο σολομό, στις τροφές εκείνες που προσφέρουν πολύτιμα Ω 3 λιπαρά, ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του οργανισμού.

Στη συνταγή αυτή «παντρεύουμε» δυο φιλέτα σαρδέλας κλείνοντας στο εσωτερικό τους μυρωδικά και σκόρδο.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες

6 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

Το χυμό από 1/2 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι με λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ

Ανοίγουμε τις σαρδέλες φιλέτο, αφαιρούμε το μεσαίο κόκκαλο. Αλατοπιπέρώνουμε καλά

Βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση με τον μαϊντανό στο εσωτερικό της σαρδέλας, απλώνουμε καλά και σκεπάζουμε (αντικριστά, όπως κάνουν οι παντρεμένοι και γενικά οι ερωτευμένοι στην λεγόμενη “ιεραποστολική στάση”) με μια ακόμη σαρδέλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα ψάρια.

Στρώνουμε τις σαρδέλες σε ταψί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180oC για 20’ με 30’ λεπτά

Συνοδεύονται με ένα ποτηράκι λευκό κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button