ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Η νέα Πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου με τους, με σπουδαίο έργο, απερχόμενους.

Η μόλις ορισθείσα,  από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως,   Πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου,  Χριστίνα Σακαρίκου,   επισκέφτηκε,   υστέρα από πρόσκληση του απερχόμενου Δ. Σ ,  το Χώρο Ευθύνης της  για μια πρώτη γνωριμία. (φωτογραφία με τον  Χρ. Κακαρνιά και τον Παναγ. Σφυρή)

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 17/7.  Την υποδέχτηκαν ο  απερχόμενος  Πρόεδρος  Χρήστος Κακαρνιάς  και  οι μέχρι τώρα,   με καθημερινή παρουσία και δράση  στο Κτήμα (έπεσε δουλειά εκεί),   Παναγιώτης  Σφυρής , Θύμιος Παλάντζας  και η Γεωπόνος  Ουρανία Κωνσταντινίδου.

Η νεα Πρόεδρος θα αναλάβει μόλις οριστούν,  με απόφαση της Υπουργού Παιδείας,  και τα αλλά 2 μελή του Δ.Σ.  για συμπληρωθεί  το 9μελες Δ. Σ,  στο οποίο τα 6 μελή έχουν, εδώ και καιρό,   εκλεγεί από Τοπικούς  Φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Κοινότητες, ΤΕΤΔ).    Αυτό,  μετά τον Ορισμό της Προέδρου,  που ήταν και το πιο δύσκολο, θα πρέπει να αναμένεται σύντομα.

Η  Χριστίνα Σακαρίκου είναι Βιολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, με συγκεκριμένο ερευνητικό έργο,  αυτό το διάστημα,  στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) Λήμνου,  ενώ για μεγάλο διάστημα εργαζόταν με την ιδιότητα της Βιολόγου στην Ιταλία, σε Κεντρικό Νοσοκομείο. Είναι από τη Λήμνο,  απο τον Αγιο Δημήτριο.

Αυτά εν συντομία ! Ο κ. Κακαρνιάς,  με τον  οποίο επικοινωνήσαμε και αύριο Δεύτερα 20/7/20 θα έχουμε μια συνομιλία στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ , μας είπε    ότι η επιστημονική ιδιότητα της νέας Προέδρου ,  ταιριάζει με τους  αναβαθμισμένους σκοπούς  του Παλλημνιακού Ταμείου,  που είναι όχι απλά η αγροτική αξιοποίηση του Κτήματος  αλλά η εξέλιξη των καλλιεργούμενων   ειδών  σε πιστοποιημένα Προϊόντα με Λημνιά Ταυτότητα καθώς  και η φροντίδα για την δευτερογενή αξιοποίηση τους.  .

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button