Λήμνος

150 τεστ το Σάββατο 5/12 στη Μύρινα και η προσπάθεια συνεχίζεται

Μύρινα,5 Δεκεμβρίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι , στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν 150 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού σε τέσσερα σημεία στην πόλη της Μύρινας (2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο – Νοσοκομείο & Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας), ενώ και την Πέμπτη-Παρασκευή 3 & 4 Δεκεμβρίου τεστ έγιναν στο νοσοκομείο Λήμνου και στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδας κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όλα τα ανωτέρω τεστ διενεργήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τους εθελοντές του παραρτήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς  και την Κοινότητα Μύρινας.

Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς επίσης την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου.

Η διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού θα συνεχιστεί σε νέα σημεία, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις διαδικασίες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Λήμνου έχει διαθέσει rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να κάνουν το τεστ, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Τηλεφωνικό Κέντρο (22543-50400), ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το εξεταστήριο λειτουργεί:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00 και 17:00-19:00
  • Σάββατο και Κυριακή: 10:00-12:00

Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, η συμμετοχή των οποίων είναι πολύ σημαντική, να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας

  • να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας(ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).
  • να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και
  • να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό

Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button