Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κουνουπίδι με κρουτόν

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κουνουπίδι με κρουτόν

Γραφει ο Θ. Δημητριαδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα στο κείμενο αυτής της συνταγής, γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο της.

Έχουμε συνηθίσει το κουνουπίδι σαν βραστή σαλάτα ή σουφλέ στον φούρνο.

Όμως, μπορεί να γίνει μία πεντανόστιμη σούπα χωρίς καμιά βαριά μυρωδιά, ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε και τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά. Μία γλυκιά βελούδινη σούπα, που μπορείτε να την συνδυάστε, πχ με τις αγαπημένες στα παιδιά ψαροκροκέτες (fish fingers) για ένα πολύ υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

Τα υλικά είναι απλά: κουνουπίδι, πατάτες γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, (προαιρετικά ζωμός κοτόπουλου). Για ένα τελείως χορτοφαγικό γεύμα, βάλτε ζωμό λαχανικών. Ένα εξαιρετικό νηστίσιμο πιάτο.

Σερβίρετε με κρουτόν που θα φτιάξετε στο σπίτι.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

1 Ένα μέτριο κουνουπίδι

μια μέτρια γλυκοπατάτα (η πορτοκαλί θα δώσει ωραίο χρώμα στην σούπα)

2 μέτριες πατάτες

λίγο τριμμένο κρεμμύδι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

Μερικές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση ζυμωτό και μπαγιάτικο – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτες για τοστ)

Ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

λίγο ξερό θυμάρι (ή ρίγανη)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μέτρια προς μικρά κομμάτια και πετάμε τα φύλλα.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και την γλυκοπατάτα σε μέτρια κομμάτια.

Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσοχή να μη ροδίσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες και την γλυκοπατάτα κομμένες και το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ζεστό ζωμό ώστε σχεδόν να καλυφθούν τα λαχανικά, αλλά όχι περισσότερο.

Βράζουμε μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.

Όσο βράζουν τα λαχανικά, ετοιμάζουμε τα κρουτόν.

Τηγανίζουμε τις φέτες ψωμί ολόκληρες ή σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, όπως μας αρέσει, στο ελαιόλαδο προσθέτοντας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Όταν τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Με το ραβδομπλέντερ κάνουμε τα λαχανικά πολτό. Έτσι, η σούπα μας γίνεται βελουτέ.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζοντας στην μέση μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού πέστο βασιλικού ή περισσότερο, αν μας αρέσει.  Γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

Η σούπα κουνουπίδι είναι ιδανικό φαγητό για τους χορτοφάγους. Αν δεν είστε χορτοφάγοι, αντικαταστήστε τον ζωμό λαχανικών με ζωμό κότας.

 

Για επιδόρπιο λουκούμια “μπουκιές” Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button