ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Ημερολόγιο 2021, με το Μουσειο Παιχνιδιού, Σπογγαλιείας και το νέο Καβείριο

Το Ημερολόγιο 2021,  της Περιφέρειας Βορείου  Αιγαίου δεν ξέρω πόσο χρηστικό είναι και αν θα χρησιμοποιηθεί για μέρα με μέρα σημειώσεις,  υπενθυμίσεις κλπ. Μάλλον όχι,  στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων…

Το Ημερολόγιο αυτό είναι  συλλεκτικό,  καθώς περιέχει  φωτογραφίες και κείμενα για   σημαντικά μνημεία του Βορείου Αιγαίου, ενός τόπου που περισσεύει ο Πολιτισμός από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επομένως θα μπορούσε να έχει περισσότερο Μνημεία και  Πολιτισμό και λιγότερες ημερολογιακές σελίδες, το ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ 2021.

Με το πρώτο ξεφύλλισμα έπεσα στη Σελίδα (φωτογραφία)  με τη Συλλογή Παιχνιδιών του Χρήστου Μπουλώτη,  η  οποία  είναι έτοιμη  και ψάχνει μια καθαρή ημερομηνία για τα Εγκαίνια. Μαζί με  τη φωτογραφία,  στην  επόμενη σελίδα υπάρχει ένα συνοπτικό και πλήρως κατατοπιστικό κείμενο για τον πλούτο  της Συλλογής.

Βεβαίως,  υπάρχουν και άλλα ολοσέλιδα με φωτογραφίες Μουσείων και Συλλογών  Αρχαιολογίας και Πολιτισμού των άλλων Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Απο τη Σάμο  του Πυθαγόρα, τη Χίο του Ομήρου, τη Μυτιλήνη της Σαπφούς και του Πιττακού,   της  Λήμνου του Ηφαίστου,  της Υψιπύλης και του Ιάσωνα,  της Πολιόχνης και  της Ηφαιστείας. Είναι φανερό ότι όλα αυτά  δεν χωρούν  σε ένα ημερολόγιο,  που πρέπει 365 σελίδες να είναι για τις Μέρες του 2021.  Επομένως προσεχώς ένα λεύκωμα για όλα αυτά.

Υπάρχουν πάντως   ολοσέλιδα στο Ημερολόγιο   για  νεότευκτα,  κυρίως,  μουσεία και μνημεία , όπως του Απολιθωμένου  Δασους Σιγριου, του  Θεόφιλου και Ελευθεριαδη  ,  στη Μυτιλήνη  και άλλα σε Χίο και Σάμο. Για τη Λήμνο τα είπαμε, προσθέτοντας το  Μουσείο Σπογγαλιείας Νέας Κουταλης.  Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει,  ως ένα νέο έργο της Περιφέρειας,  το  Καβείριο που  δόθηκε πρόσφατα σε χρήση και απο το Καλοκαίρι του 2021  θα είναι διαθέσιμο και για  τουριστική  Λήμνο.

Παρούσα και  η Ικαρία,  σε μας ένα αγαπημένο Νησί του Β. Αιγαίου, με το Μουσείο του,  εντυπωσιακό  στην εξωτερική του όψη, ως νέα κατασκευή,   και γεμάτο ιστορίες εσωτερικά!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button