Ανακοινώσεις

18 Οκτ., σαν σήμερα το 1912, η Απελευθέρωση του Αγιοστράτη – Χαιρετισμός Περιφερειάρχη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Μυτιλήνη 18 Οκτωβρίου 2022
Η Νήσος του Αγίου Ευστρατίου εορτάζει σήμερα 18 Οκτωβρίου 2022 την 11Οη Επέτειο Απελευθέρωσής της από τον Ελληνικό Στόλο με Επικεφαλής τον αείμνηστο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και μετά από μικρή αντίσταση των ολιγάριθμων Τούρκων που είχαν εγκατασταθεί στο νησί.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με την αφορμή αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο Άγιος Ευστράτιος ήταν η δεύτερη νήσος κατά σειρά μετά την Λήμνο , που ύψωσε την Ελληνική σημαία της ελευθερίας, πληρώνοντας με τη χαρά της νίκης και υπερηφάνεια τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα ενθυμούμενοι τα χαρμόσυνα γεγονότα αισθανόμαστε την ίδια χαρά, έχοντας παράλληλα υψηλά στη συνείδηση το εθνικό μας καθήκον ,για τον τόπο που συνδέει την Ελληνική Ιστορία με τη Ιστορία της Δημοκρατίας μας. Είμαστε κοντά στους ακρίτες του Αγίου Ευστρατίου που συνεχίζουν ακούραστα τις μάχες της καθημερινότητας αντιμέτωποι με τις σύγχρονες προκλήσεις, κρατώντας πάντα υψηλά την εθνική τους συνείδηση και την Ελληνικότητα της ψυχής τους. Χρόνια πολλά στους ακρίτες νησιώτες του Αγίου Ευστρατίου. Ζήτω το Βόρειο Αιγαίο. Ζήτω η Ελλάδα.»

Από το Γραφείο Τύπου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button